Θρήνος στο χώρο του αθλητισμού- Πέθανε ΞΑΦΝΙΚΑ γνωστός Έλληνας Ολυμπιονίκης

Είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες

Πέθανε ο Γιάννης Τσιντσάρης

Θλίψη στο χώρο του αθλητισμού προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Σερραίου Ολυμπιονίκη, Γιάννη Τσιντσάρη.

Ο 55χρονος αρσιβαρίστας είχε κερδίσει  την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες αγωνιζόμενος στα +110 κιλά, στιγμή που υπήρξε κορυφαία για την καριέρα του.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988, όμως ένας τραυματισμός που είχε στον ώμο, του στέρησε τη χαρά της διάκρισης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του σπουδαίου αρσιβαρίστα ο οποίος σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τους ορίζοντες για μεγάλες επιτυχίες στην Ελληνική άρση βαρών που έδωσε όραμα στα νέα παιδιά.

Η οικογένεια της Αρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη. Σε ηλικία μόλις 55 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Σερραίος πρωταθλητής που είχε κατακτήσει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αφού είχε ασχοληθεί αρχικά με την σφυροβολία και την πάλη, το 1977 γνώρισε το άθλημα της Αρσης Βαρών και όπως έλεγε και ο ίδιος «πέρασα από πολλά αθλήματα, αλλά με κέρδισε η Αρση Βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε».

Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα των δυνατών. Τελευταίος του μεγάλος αγώνας ήταν το 1992 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου με 350κ. στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top