Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης

Προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα της Super League

Ο Παναθ��ναϊκός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης

Ο Παναθηναϊκός άφησε... πίσω του το κακό αποτέλεσμα με την Θέλτα, νίκησε χωρίς να «πατήσει γκάζι» με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και συνεχίζει να προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα της Super League μετά από 4 αγωνιστικές. Ο Μπεργκ στο 1΄ και ο Λεντέσμα με δύο πέναλτι στο 39΄ και 88΄ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού». Με 10 παίκτες έμεινε από το 56΄ ο Αστέρας, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Φαρίνια, ωστόσο, μείωσε στο 67΄ με το πέναλτι του Ιωαννίδη.

Μπορεί η απόδοση των «πρασίνων» να μην ήταν ανάλογη αυτής του Βίγκο, κυρίως σε επίπεδο ευκαιριών, αλλά αυτή την φορά ήταν πιο ουσιαστικοί και στις λιγοστές φάσεις που απείλησαν στο πρώτο 45λεπτο κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ βάζοντας τις βάσεις για την 3η εφετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα. 0/4 για τους Αρκάδες, που ούτε με το νέο προπονητή στον πάγκο τους (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) δεν κατάφεραν να πάρουν τους πρώτους βαθμούς, αν και σίγουρα έδειξαν πολύ καλύτερα στοιχεία σε επίπεδο οργάνωσης και τακτικής.

Το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» άρχισε με γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 25ο δευτερόλεπτο! Ο Λουντ με πανέμορφη ασίστ βρήκε τον Μπεργκ κι ο Σουηδός με απευθείας πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσίτσκι (1-0). Το γρήγορο γκολ βοήθησε τους «πράσινους» να παίξουν πιο ελεύθερα, κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, χωρίς ωστόσο, να ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Στο 36λο λεπτό ο Βιγιαφάνιες πήγε να βάλει το «γκολ της χρονιάς» με απευθείας βολέ από τη σέντρα του Λουντ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, αλλά δύο λεπτά μετά ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Ο Λεντέσμα έκανε το 2-0 και όλα έδειχναν ότι στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα έκαναν... περίπατο. Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που στο 56΄ απόκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Φαρίνια είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Καλογερόπουλου (έφτυσε τον Κουτρουμπή).

Οι «πράσινοι» επιδίωξαν να «τελειώσουν» το ματς στα επόμενα λεπτά, είχαν δοκάρι με τον Ιμπάρμπο στο 60΄ και νωρίτερα μία κλασική ευκαιρία με τον Μπεργκ, που πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά. Χαλάρωσαν, όμως, στη συνέχεια με αποτέλεσμα στο 67΄ ο Αστέρας να μειώσει με το πέναλτι του Ιωαννίδη (το έκανε ο Ιμπάρμπο στον Τσουκαλά), ενώ ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα να ισοφαρίσουν. Ο Ζέκα με προβολή αυτοθυσίας απέτρεψε το 2-2 την ώρα που ο Τσιλιανίδης ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς με το δεύτερο πέναλτι του Λεντέσμα, που κέρδισε νωρίτερα ο Χουλτ από τον Στανισάβλιεβιτς.

Η ταυτότητα του αγώνα
Κίτρινες: Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ - Χαμντανί, Κουρμπέλης
Κόκκινες: Φαρίνια (56΄)

Οι ενδεκάδες:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70΄ Μολέδο), Χουλτ, Κουλιμπαλί (11΄ Ρέις), Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77΄ Εμποκού), Μπεργκ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Μάσα (46΄ Τσιλιανίδης), Κουρμπέλης, Ιωαννίδης (75΄ Γκοντο), Τσουκαλάς, Φαρίνια, Γιαννούλης, Καλτσάς (61΄ Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί, Ιγκόρ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top