«Τυφώνας» ο Μέσι: Πήρε για 5η χρονιά τη «Χρυσή Μπάλα»!

Κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2015

​Για πέμπτη φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, καθώς κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2015, στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό «France Football»!

Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα πήρε ξανά το σπουδαιότερο βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας), πετυχαίνοντας συνολικά 58 γκολ (10 στο Champions League, 43 στην primera division και 5 στο Copa del Rey).

balon-de-oro-2139631.jpg

«Είναι μία στιγμή πολύ σημαντική για εμένα, μετά δύο χρόνια που έβλεπα τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίζει. Είναι εκπληκτικό που είναι η πέμπτη “Χρυσή Μπάλα”. Είναι πολύ περισσότερα από όσα είχα φανταστεί όταν ήμουν μικρός», δήλωσε ο Μέσι και κατέληξε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα κατάφερνα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα, για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα άσχημα, γιατί με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω».

balon-de-oro-2139561w943.jpg

Ο περσινός νικητής, Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν δεύτερος και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νεϊμάρ, ενώ την κορυφαία ενδεκάδα για το 2015 αποτελούν οι: Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της απονομής!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top