Εθελοντές δότες μυελού των οστών οι Εθνικές ομάδες πόλο!

«Πρωταθλητές στο Νερό, Πρωταθλητές στη Ζωή»

​Εθελοντές δότες μυελού των οστών, έγιναν οι πρωταθλητές των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, για λογαριασμό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που επισκέφθηκαν για τον σκοπό αυτό την κλινική «Ρέα».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών, οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών παρευρέθηκαν σύσσωμες, μεταδίδοντας το ηχηρό μήνυμα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή»! Εκτός από τους αθλητές, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κος Διαθεσόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Κατσαρός, και άλλα διοικητικά μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Μουστακαρίας, μαιευτήρας γυναικολόγος και μέλος του Δ.Σ. της Κλινικής «Ρέα», αλλά και πρώην αθλητής υδατοσφαίρισης, ο οποίος υποδέχτηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση τους αθλητές, εθελοντές δότες μυελού.

_MG_6415 (800x533).jpg

«Ο αθλητισμός , η ελληνική υδατοσφαίριση είναι εδώ, για να δείξουν τον κοινωνικό τους ρόλο. Δίνουν ελπίδα, δίνουν ζωή. Θα ήθελα λοιπόν στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω το Σύλλογο «Ελπίδα» και προσωπικά την πρόεδρο κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη που πρωτοστατούν στο τεράστιας σημασίας πρόγραμμα κοινωνικής δωρεάς μυελού των οστών. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τόσο εγώ, όσο και εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της ΚΟΕ την κλινική Ρέα», δήλωσε ο κ. Διαθεσόπουλος.

_MG_6442 (800x533).jpg

Από την πλευρά της Εθνικής ανδρών τοποθετήθηκε ο αρχηγός της, Μανώλης Μυλωνάκης, που είπε: «θέλουμε με αυτή την ενέργεια να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας, ώστε να αυξηθούν άμεσα οι εθελοντές δότες στην Ελλάδα». Εκ μέρους των γυναικών, η Αντιγόνη Ρουμπέση σημείωσε: «με αυτή την κίνηση θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμό είναι δίπλα στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συνανθρώπους μας να μη φοβούνται να γίνουν δότες και χωρίς δεύτερη σκέψη να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Διαθεσόπουλος Μητσάκος (800x586).jpg

Ο συντονιστής του Κέντρου Λήψης Δειγ��άτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, κος Αποστολακόπουλος, παρουσίασε τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και τον εύκολο, ανώδυνο τρόπο της δειγματοληψίας. «Δύο λεπτά από το χρόνο σας αρκούν για να καταχωρηθείτε ως δότες μυελού των οστών. Συμπληρώνετε μια αίτηση, το δείγμα λαμβάνετε από σίελο της στοματικής κοιλότητας και στη συνέχεια στέλνεται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών», ανέφερε.

andres-gynaikes (800x552).jpg

Στο βήμα κλήθηκε και ο κος Γραφάκος, διευθυντής Μονάδας Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο οποίος μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται, αφού διαπιστωθεί ιστοσυμβατό��ητα δότη και ασθενή και μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση. Όπως είπε, στις μέρες μας η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή, η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει μέσω περιφερικού αίματος, αλλά ακόμη κι αν χρειαστεί παρακέντηση, ο δότης δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top