Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους: άρχισε η δίκη του - δείτε live

Αντιμέτωπος με 15ετή φυλάκιση για την δολοφονία της συντρόφου του

Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους: άρχισε η δίκη του - δείτε live

Αθώος για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, δήλωσε ο Όσκαρ Πιστόριους κατά την έναρξη της δίκης του, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μπει στη φυλακή έως και 15 χρόνια!

Φορώντας μαύρο κουστούμι και μαύρη γραβάτα, ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης πέρασε μπροστά από την μητέρα της Στέενκαμπ και κάθισε στο εδώλιο.

pistorius.jpg

Στην έναρξη της δίκης, ο Πιστόριους δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, μεταξύ των οποίων και αυτή της δολοφονίας, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει πως πυροβόλησε νομίζοντας ότι είχε μπει διαρρήκτης στο σπίτι.

Οι εμπειρογνώμονες της βαλλιστικής της εισαγγελίας της Νότιας Αφρικής φαίνεται να αναιρούν τους ισχυρισμούς του αθλητή πως δεν φορούσε τα προσθετικά πόδια του και πυροβόλησε στην πόρτα του μπάνιου από απόσταση μεγαλύτερη των 60 εκατοστών. Μάλιστα, σε έγγραφό τους υποστηριζεται ότι ο χρυσός Παραολυμπιονίκης είχε όλο το χρόνο για να φορέσει τα προσθετικά πόδια του, γεγονός που δεν υποδ��λώνει πανικό από την προοπτική ενός εισβολέα στο σπίτι του.

sigenis.jpg

Με αυτό το σκεπτικό, ο Πιστόριους αναμένεται να ενισχυθεί το επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε σκόπιμα την Στέενκαμπ, έπειτα από έναν άσχημο καβγά.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο ακόμα και τα ρούχα που φορούσε το μοντέλο την μοιραία νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, ένα άσπρο σορτσάκι και ένα μαύρο τοπ, καθώς οι εισαγγελείς πιστεύουν πως είναι ικανά να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς του Πιστόριους. Επίσης, αναμένεται να καταθέσει ένας γείτονας που δήλωσε πως άκουσε κάποιον να ουρλιάζει αλλά και ένας φύλακας που ισχυρίζεται πως ο Πιστόριους του απάντησε πως «όλα είναι μια χαρά» όταν τον ρώτησε αν είχε συμβεί κάτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top