Ελέγχεται το σχέδιο της ΑΕΚ για το γήπεδο

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση

Ελέγχεται το σχέδιο τ��ς ΑΕΚ για το γήπεδο

​Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Πλέον όμως μπαίνουμε στο τελικό της στάδιο και πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουν τα έργα για την υλοποίηση του ονείρου που λέγεται «Αγια-Σοφιά».

Την Πέμπτη, άρχισε η εξέταση του φακέλου καταλληλότητας του γηπέδου της ΑΕΚ από τη ΓΓΑ, διαδικασία που δεν θα αργήσει, και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται η έκδοση της άδειας οικοδομικών εργασιών.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε εισηγητή πολιτικό μηχανικό, ο οποίος αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία και αποφανθεί για τη λειτουργικότητα και τη… νομιμότητα του σχεδίου θα κάνει τη σχετική του εισήγηση.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για το γήπεδο και η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τους αρμόδιους υπουργούς. Στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν, αφού όλα έχουν γίνει σύννομα και υπάρχουν οι δεσμεύσεις από την κυβέρνηση πως θα σταθεί αρωγός.

Έτσι αναμένουν εντός Μαρτίου την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή, κάτι που θα «θωρακίσει» νομικά το έργο και θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή του. Ήδη έχει κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος με τις λεπτομέρειες του τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση και στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, που τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει το θέμα και ασφαλώς θα βάλει τη δική του «σφραγίδα».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του διαβεβαιώνουν πως από την πλευρά της ΑΕΚ όλα είναι έτοιμα ώστε εφόσον ξεπεραστούν τα τελευταία γραφειοκρατικά-νομικά ζητήματα τα έργα θα αρχίσουν αμέσως και η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top