Μέσι: Ένας ποδοσφαιριστής εμπορικής αξίας… 400 εκατ. ευρώ!

«…θα γίνει ο πλουσιότερος αθλητής στην ιστορία»

Μέσι: Ένας ποδοσφα��ριστής εμπορικής αξίας… 400 εκατ. ευρώ!

​Η εμπορική αξία του Αργεντίνου άσου, Λιονέλ Μέσι, υπολογίστηκε και ο αριθμός προκαλεί ζάλη… αφού ανέρχεται στα 400.000.000 ευρώ!

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του ποσού, αρκεί να αναφερθεί πως ο Μέσι είναι πέντε φορές πιο εμπορικός από τον Ρονάλντο, το επίπεδο κάλυψης του στα μίντια αντιστοιχεί με την κάλυψη 900-1.000 ποδοσφαιριστών, ενώ τα έσοδα της πλουσιότερης ομάδας στον κόσμο Ρεάλ Μαδρίτης… φτάνουν τα 512,6 εκατ. ευρώ!

Όλα αυτά υπολόγισε ο ειδικός στο διεθνές αθλητικό μάρκετινγκ και επικεφαλής της "Euromericas Sport Marketing", Χεράλδο Μολίνα, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Cadena Ser" ότι υπάρχει ομάδα που δίνει αυτό το ποσό για να κάνει τον Μέσι δικό της!

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας έρευνας που διήρκεσε χρόνια. Το να αποκτήσει μία ομάδα τον Μέσι ακόμα και με αυτά τα ποσά θα είναι μία επένδυση με θετικό πρόσημο για αυτήν» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο Μολίνα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αθλητής στον κόσμο που να έχει μεγαλύτερη αξία από τον Μέσι και σύμφωνα με τον Μολίνα «ο Λιονέλ Μέσι θα γίνει ο πλουσιότερος αθλητής στην ιστορία».

Για την εμπορική αξία ενός αθλητή και συγκεκριμένα του Μέσι ελήφθησαν υπόψη 20 δείκτες, μεταξύ αυτών η ηλικία, τα χρόνια που είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, η χώρα καταγωγής, η ομάδα και το πρωτάθλημα που αγωνίζεται, ο αριθμός αγώνων που έδωσε την προηγούμενη χρονιά, η θέση και βέβαια τα τέρματα που πέτυχε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top