«Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα. Δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο ΔΝΤ».

Αυτό είχε επισημάνει στην ομιλία του το 1994 στη Βουλή στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο μεγάλος πολιτικός που είχε –καθ’ ομολογίαν φίλων και αντιπάλων- ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό: τη διορατικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επιτεθεί στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας πως με την πολιτική του «η Ελλάδα θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ», ενώ τον είχε κατηγορήσει ότι πετάει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους με σκοπό να αποπροσανατολίσει τον λαό από το να καταλάβει ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Κλείνοντας, μάλιστα, την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός είχε τονίσει τη σημασία της ενότητας προκειμένου η χώρα «να σταθεί και πάλι στα πόδια της» και «να βγει από την κρίση που έρχεται».

 

Tags: