Αποκάλυψη-βόμβα: Οι δανειστές θέλουν παράταση του μνημονίου

Επειδή η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις

Οι δανειστές βάζουν στο τραπέζι παράταση του προγράμματος

Μπορεί να ετοιμαζόμαστε να πούμε «αντίο» στο μνημόνιο το καλοκαίρι ωστόσο φαίνεται πως είναι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες το πρόγραμμα.

Αυτό αποκαλύπτει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες.

Όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, ο λόγος είναι ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές της υποχρεώσεις.

Επιπρόσθετα το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει οριστικά αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, κάτι που εξαρτάται από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία θα συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι.

Όπως αναφέρει η SZ, οι δανειστές ζητούν αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος σε σύγκριση με την Ιρλανδία η την Πορτογαλία.

Ωστόσο, η Αθήνα δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί την ολοκλήρωση του προγράμματος σημαντικό βήμα επιστροφής στην ελευθερία.

«Οι περισσότεροι δανειστές αντίθετα είναι της γνώμης ότι η Αθήνα οφείλει να δεχθεί αυστηρότερη επιτήρηση, αφού σε τελική ανάλυση η συζητούμενη ελάφρυνση του χρέους αφορά δεκαετίες ολόκληρες» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top