7 + 1 ερωτήσεις στον Θάνο Πλεύρη

«Ο τουρκικός παράγοντας παρακολουθεί την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης»

7 + 1 ερωτήσεις στον Θάνο Πλεύρη

Συνέντευξη στον Πέτρο Κατσαβριά (pkatsavrias@star.gr)

Αυτήν την εβδομάδα, στις 7 + 1 ερωτήσεις του star.gr απαντά ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και τέως βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

 

1. Σας προβληματίζει η τουρκική επιθετικότητα; Υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή τη Θράκη.
 
Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι προκλητική, όπως ήταν ανέκαθεν. Η ένσταση αυτής της προκλητικότητας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο τουρκικός παράγοντας παρακολουθεί την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης που εξαντλεί την όποια δράση της στους λεονταρισμούς του Υπουργού Άμυνας, την στιγμή που μας εμβολίζονται πλοία και μας αιχμαλωτίζονται στρατιώτες. Ο Ερντογάν υπήρχε και πριν, αλλά η Ελλάδα αντί για Τσίπρα είχε Σαμαρά.
 
 
2. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πιστεύετε πως είναι εφικτή μία λύση δίχως τον όρο Μακεδονία;
 
Το θέμα της ονομασίας τους καίγονται να το λύσουν τα Σκόπια. Μας λένε ότι τόσα χρόνια πάνω από 120 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία». Η απάντηση είναι και τι πέτυχαν; Παραμένουν εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ με έντονα εσωτερικά προβλήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με καιροσκοπισμό άνοιξε το θέμα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων με μόνο γνώμονα να δημιουργήσουν θέμα στην αντιπολίτευση. Το άνοιξαν αντίθετα στην εθνική γραμμή που επιτάσσει πριν τη συζήτηση για το όνομα απάλειψη του «αλυτρωτισμού», μη ύπαρξη ταυτότητας που να σχετίζεται με Μακεδονία και αλλαγής του Συντάγματος. Το άνοιξαν με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπέρ της συνταγματικής ονομασίας των Σοπιανών.  Προσωπική μου άποψη είναι ότι και εφικτή είναι η λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία και αυτό πρέπει να επιδιώκει η ελληνική πλευρά, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί εάν δεν λύσουν άμεσα το θέμα κινδυνεύει η συνοχή τους. Αλλιώς ας μην λυθεί ποτέ αυτοί θα έχουν το πρόβλημα.
 
 
3. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τους Έλληνες γιατί όταν έγινε κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές. Ωστόσο, και η ΝΔ δε μιλούσε για «Ζάππεια» και καταστροφικό μνημόνιο, πριν γίνει κυβέρνηση το 2014 και το εφαρμόσει;
 
Η ΝΔ ουδέποτε αμφισβήτησε την ανάγκη της ύπαρξης μηχανισμού στήριξης εντός της ΕΕ, αλλά διαφώνησε με το μείγμα του πρώτου μνημονίου που επιβάρυνε υπέρμετρα τον ιδιωτικό τομέα. Η διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν η πραγματική διαπραγμάτευση, καθώς εν μέσω μνημονίου και Τρόικας, επειδή ακριβώς πετύχαμε αποτελέσματα, μειώθηκε το ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, η ανεργία και το πρόσημο της ανάπτυξης ήταν θετικό όταν παραδώσαμε στην εξουσία. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τα δίδακτρα για να μάθει πόσο ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ήταν αυτός που υποσχέθηκε τα πάντα.
 
 
4. Αρκετοί πιστεύουν πλέον πως το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη και πήγε πίσω τη χώρα, καθυστερώντας τη λήψη απαραίτητων και – τελικά – αναπόφευκτων αποφάσεων. Η δική σας γνώμη ποια είναι;
 
Ισχύει, κάποιοι απατεώνες έστησαν την πλατεία για προσωπικό τους όφελος σε βάρος ενός λαού που πιέζεται. Σε καμία χώρα δεν υπήρξε ο διχασμός μνημόνιο – αντιμνημόνιο, όπως στην Ελλάδα. Οι διαφωνίες στις άλλες χώρες που έκαναν περιοριστική πολιτική ήταν στα μέτρα που θα λάβουν, ενώ στην Ελλάδα έγινε ιδεολογικό, οι καλοί πατριώτες και οι δήθεν προδότες. Έτσι χάσαμε κρίσιμα έτη που εάν είχαν παρθεί γρήγορα τα μέτρα θα είχαμε και πιο γρήγορα αποτελέσματα και έτσι ενώ μπήκαμε πρώτοι στα μνημόνια επειδή είχαμε το ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε.
 
 
5. Πιστεύετε ότι η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική που της αναλογεί για τα λάθη του παρελθόντος; Τι απαντάτε σε όσους – εύλογα – αναρωτιούνται τι εμπόδισε τη ΝΔ, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας, να κάνει όσα τώρα υπόσχεται;
 
Η ΝΔ ευθύνεται γιατί δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί με συνέπεια την ιδεολογία της που κυριάρχησε σε όλον τον ελεύθερο κόσμο και πάντοτε είχε την ανόητη ανάγκη να απολογείται στην αριστερά. Δεν δώσαμε τις ιδεολογικές μάχες και επιτρέψαμε την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς σε μια χώρα που κατεξοχήν ευνοήθηκε από την Δύση και παρέμεινε ελεύθερη. Ακούγαμε συχνά πολιτικούς της κεντροδεξιάς να λένε ότι σέβονται τους αγώνες της αριστεράς που ήθελε να κάνει την Ελλάδα λαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή γιατί να σεβόμαστε τους αγώνες αυτούς; Ποτέ δεν το κατάλαβα. Λόγω αυτής της ηγεμονίας της αριστεράς, ακόμη και όταν είχαμε την κυβέρνηση δεν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές της κεντροδεξιάς. 
 
 
6. Είναι στα σχέδια σας να διεκδικήσετε τον δήμο της Αθήνας το 2019;
 
Θεωρώ ότι ανήκω στην κεντρική πολιτική σκηνή και επιθυμώ να επανέλθω πάλι στο ελληνικό κοινοβούλιο ως υποψήφιος στην Α' Αθηνών. Η θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας ως δημοτικός σύμβουλος με βοηθά πολύ στο να είμαι πιο κοντά στους πολίτες της Αθήνας και στα προβλήματα τους, καθώς από την κεντρική πολιτική σκηνή πολλές φορές ο βουλευτής δεν έχει αυτήν την άμεση επαφή. Έχω αγαπήσει το έργο του δημοτικού συμβούλου και της επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας του Αθηναίου που πέρα από την κρίση βιώνει την υποβάθμιση της ζωής του λόγω υπερσυγκέντρωσης παρανόμων μεταναστών και της εγκληματικότητας και επομένως αισθάνομαι ότι και ένα κομμάτι μου ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό θα με βοηθήσει, εάν ξαναγίνω βουλευτής να έχω ευρύτερη αντίληψη. Από εκεί και πέρα όλοι είμαστε στρατιώτες της παράταξης και ο Πρόεδρος κ. Μητσοτάκης και τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν πως θα αξιοποιηθούμε.
 
 
7. Γιατί στην ελληνική κοινωνία υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας και αδιαφάνειας όσον αφορά τους έχοντες δημόσια αξιώματα;
 
Γιατί αφενός υπήρξε μία έντονη διαφθορά σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης για πολλά έτη και αφετέρου πολλές πολιτικές δυνάμεις έχοντας αποτύχει τελείως στις πολιτικές τους στηρίζονται στην σκανδαλολογία και στην στοχοποίηση πολιτικών τους αντιπάλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επιβιώσει με την λάσπη και το αίμα στην αρένα. Δίνει αίμα στο λαό προσπαθώντας σε υπαρκτά σκάνδαλα να εμπλέξει χυδαία, παράνομα και ανήθικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Προσπαθεί να δομήσει καθεστώς επιδιώκοντας να βρει δικαστικούς λειτουργούς φερέφωνα. Ευτυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων λειτουργών της δικαιοσύνης παραμένουν άμεμπτοι και ανεξάρτητοι και για αυτό συχνά στοχοποιούνται από κονδυλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
 
8. Τι σας έμεινε από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που περάσατε πρόσφατα;
 
Ό,τι τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο. Κάθε ημέρα πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που έχουμε την υγεία μας και να αγχωνόμαστε με τα πράγματα που αξίζουν. Να μην είμαστε άπληστοι και να λέμε σε ευχαριστώ Θεέ μου πω ζω. Μακάρι την τύχη που είχα εγώ με την βοήθεια του Θεού να έχει και ο 52χρονος επιχειρηματίας που δίνει τον αγώνα του μετά την ηρωική του προσπάθεια να σώσει την οικογένεια του από τους ληστές. Κάθε ημέρα τον σκέπτομαι και προσεύχομαι να πάει καλά. Αυτές τις Άγιες Ημέρες να ανάψουμε όλοι ένα κερί για αυτόν. Κάθε ημέρα γίνονται θαύματα και ας μην τα βλέπουμε.
 
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top