Και το Σκοπιανό έθεσε ο Τσίπρας στις συναντήσεις με Γιούνκερ - Μέρκελ

Στη γειτονική χώρα την Κυριακή ο πρόεδρος της Κομισιόν

Κινητικότητα και για το Σκοπιανό διαπιστώνεται στην  Ε.Ε. με αφορμή  τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες  

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ θα επισκεφτεί και στα Σκόπια την Κυριακή, στο πλαίσιο της περιοδείας του και στις 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει της συνόδου για την περιοχή στις 17/5 στη Σόφια και ενόψει της προοπτικής να προσδιορισθούν ημερομηνίες έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα συγκεκριμένα κράτη, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε και το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντησή του με τον Γιούνκερ, στην οποία του ανέλυσε τα δεδομένα, ενώ το ίδιο θέμα έθεσε και στη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε κατανόηση για την ελληνική θέση.

 Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες,  τόνισε στην κ. Μέρκελ ότι υπάρχει η βούληση να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση.  Η καγκελάριος της Γερμανίας από την πλευρά της φέρεται να επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα πιέσει και αυτή με τη σειρά της την κυβέρνηση των Σκοπίων προς αυτό τον σκοπό. Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο όρο erga omnes (για όλες τις χρήσεις) σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.                 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top