Novartis: Σάλος με την αποκάλυψη (;) της ταυτότητας ενός εκ των μαρτύρων

Ανακοίνωση από Εισαγγελείς Διαφθοράς: Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου

Τη Δευτέρα τα σπουδαία όσον αφορά την υπόθεση της Novartis.

Όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των πολιτικών ονομάτων που αναφέρονται στη δικογραφία.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, η προανακριτική επιτροπή είναι ουσιαστικά ο δρόμος που οδηγεί και πάλι στη Δικαιοσύνη τη δικογραφία για να διερευνηθούν τα αν έχουν υπάρξει μη παραγραφέντα αδικήματα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και το ποιους αφορούν.

Την άποψη, εξάλλου, πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη είχε εκφράσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του τις προηγούμενες ημέρες.

Πως θα γίνει η διαδικασία

Η Ολομέλεια θα συζητήσει σε συνεδρίαση το αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, το οποίο θα πρέπει να υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Στη συνέχεια θα γίνει ψηφοφορία όπου πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Ακολουθεί κλήρωση για το σχηματισμό τριμελούς δικαστικού συμβουλίου από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Αν η επιτροπή αποφασίσει να παραπέμψει τους εμπλεκόμενους και όχι να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα, τότε η Ολομέλεια της Βουλής θα πρέπει να αποφασίσει για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης.

Σάλος με την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός εκ των μαρτύρων

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη (;) της ταυτότητας ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων από γνωστή ελληνική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε η εν λόγω ιστοσελίδα, πρόκειται για γραμματέα της εταιρείας που αναφέρεται με ονοματεπώνυμο στα έγγραφα που απέστειλε το FBI και μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η εν λόγω γραμματέας φέρεται να γνώριζε καλά τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή, αλλά και να γνώριζε το σύνολο της δραστηριότητας της Novartis Greece αλλά και της μητρικής εταιρείας.

Ανακοίνωση από Εισαγγελείς Διαφθοράς: Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου

«Τηρήσαμε πιστά το γράμμα του νόμου» τονίζουν, εξάλλου, με ανακοίνωση τους οι επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία Novartis, μετά από διάφορα δημοσιεύματα τόσο για τη νομιμότητα του καθεστώτος προστασίας που χορηγήθηκε στους τρεις μάρτυρες όσο και για υποτιθέμενη παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη.

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis» τονίζουν και διευκρινίζουν ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι «παράλληλη και όχι κοινή» σε σχέση με έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top