Με αγωνία αναμένεται η επίσκεψη Ερντογάν - Εμινέ σήμερα στη Θράκη

Ο απολογισμός από την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα

Στη Θράκη σήμερα Ερντογάν και Εμινέ

Στη Θράκη μεταβαίνει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τη σύζυγό του, ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα. 

Έτσι, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα εκεί και αναμένεται με αγωνία η μετάβαση του στη Θράκη, καθώς μετά τα όσα ειπώθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, όλα είναι πιθανά από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Αφενός, δεν είναι βέβαιο ότι ο «Σουλτάνος» θα τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί και αφετέρου είναι γνωστές οι θέσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Φοβούνται προβοκάτσια στη Θράκη – Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και ζωγράφισαν σταυρούς    

Ο Τούρκος Πρόεδρος με την τουρκική αντιπροσωπεία που τον συνοεδεύει, αναμένονται στις 11:15 το πρωί της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Εκεί θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Στις 12:10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή και η επίσκεψή του στο τέμενος του Κιρ Μαχαλά. Εκεί θα προσευχηθεί και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με κόσμο που θα βρίσκεται έξω από το τέμενος αλλά και με τα παιδιά του διπλανού σχολείου που του ετοιμάζουν υποδοχή.

Στις 13:30-15:00 θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας με ειδική πτήση.

Προκλητικό show υποδοχής στον Ερντογάν στήνουν οι ψευτομουφτήδες στην Κομοτηνή

Μεγαλειώδη υποδοχή στον Ερντογάν ετοιμάζουν στην Κομοτηνή φορείς της μειονότητας, σύλλογοι και ψευτομουφτήδες.

Με λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο, sms, τηλεφωνήματα και αναρτήσεις σε Facebook και Twitter, προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους μουσουλμάνους μπορούν.

«Ρεσιτάλ» προκλήσεων από Ερντογάν για Συνθήκη της Λωζάννης και Κύπρο

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να εισάγει τον αναθεωρητισμό για την Συνθήκη  της Λωζάννης επιδόθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στις επαφές του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, δημιουργώντας βαρύ κλίμα στο Προεδρικό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πρωτόγνωροι δημόσιοι διάλογοι και απαντήσεις από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

«Φρένο» Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η συνθήκη της Λωζάνης

Κατευναστικός ο Τσίπρας μετά τις προκλήσεις Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

Tσίπρας σε Ερντογάν: Δεν μπορείτε να μας απειλείτε με πόλεμο στο Αιγαίο

Ερντογάν: Μακάρι να μην είχαν γίνει λάθη και να μην είχαν φύγει οι Έλληνες από την Τουρκία!

Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του στο Προεδρικό  Μέγαρο.  

Παυλόπουλος στο δείπνο προς τιμήν Ερντογάν: Μας ενώνουν πιο πολλά από όσα μας χωρίζουν

Τα απροσδόκητα στιγμιότυπα του δείπνου και των συναντήσεων

Μετά την αδιαθεσία στο Προεδρικό Μέγαρο η Εμινέ Ερντογάν – Το κόκκινο φόρεμα της Μπέτυς Μπαζιάνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top