Mαυραγάνης στο Star για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δεν παρακολουθώ τι λέει ο κ. Σπίρτζης!

Εσωτερική κόντρα στο υπουργείο Μεταφορών για το αλαλούμ

«Πόλεμο»  μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών και Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,  αλλά  και υπουργικές «κόντρες» για τις ουρές στα εκδοτήρια, φέρνει το μπάχαλο που επικρατεί στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος  Μαυραγάνης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη,  με συνέντευξή του στο Star «μάζεψε»  τα περί  ευθύνης του κόσμου για την παρανόηση και τις ουρές. Κοινός παρανομαστής στο κλάσμα των ευθυνών η ταλαιπωρία των πολιτών με τις ατελείωτες ουρές και την αναμονή επί ώρες ώστε να εκδώσουν την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.  Μια ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Συγγνώμη είχε ζητήσει από τους  επιβάτες που ταλαιπωρούνται ο Χρήστος Σπίρτζης.   «Φταίει ο κόσμος που παρανόησε και στήνεται στην ουρά» δήλωσε ο υφυπουργός, ενώ λίγο αργότερα «άδειασε» τον υπουργό του υποστηρίζοντας ότι  δεν εξήγησε σωστά στον κόσμο τι συνέβη.

«Εγώ ήμουν σαφής σε αυτά που είπα, δεν είπα ότι δεν ισχύουν οι κάρτες» δήλωσε στο Star και στην Ράνια Τραγόμαλλου και πρόσθεσε: «Εγώ έχω την ευθύνη για αυτά που λέω».  

Όσον αφορά το γεγονός ότι βρίσκεται στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Σπίρτζη, απάντησε: «Δεν παρακολουθώ όλες τις δηλώσεις του»!  

Γιατί όμως το υπουργείο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το διαδίκτυο, ώστε οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά;  «Δεν μας άφησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» λέει ο κ. Μαυραγάνης για να τον διαψεύσει πανηγυρικά στη συνέχεια η Αρχή. 

«Είναι εντελώς πρόχειρο αυτό που λέει  να το πω κομψά, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων,  δεδομένου ότι είχε κατ’ επανάληψη καθυστερήσει τη διαδικασία έναρξης. Αν κάποια αρχή θέλει να αποποιηθεί ευθύνες,  γιατι βλέπει ότι δημιούργησε πρόβλημα, είναι δικό της θέμα» σχολίασε από την πλευρά του ο υφυπουργός.   

Μάλιστα,  το υπουργείο Μεταφορών κοινοποίησε τις γνωμοδοτήσεις της Αρχής.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top