Μαυραγάνης: Σε παρανόηση οφείλονται οι ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου και όχι η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα» ξεκαθάρισε - Νέα ενημέρωση 18:37

Σε παρανόηση απέδωσε ο Νίκος Μαυραγάνης την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών με τις ουρές στα εκδοτήρια για το μηνιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ωστόσο παραδέχθηκε και πιθανές ευθύνες του κράτους, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.

«Δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτωβρίου» αποσαφήνισε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και ξεκαθάρισε:

«Ο κόσμος θα μπορεί να βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», επισημαίνοντας ότι τα χάρτινα εισιτήρια θα μπορούν να εξαργυρώνονται για όσο υπάρχουν διαθέσιμα.

Ο Νίκος Μαυραγάνης σημείωσε επίσης ότι ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο μετρό για το θέμα, ωστόσο επεσήμανε ότι «ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν τριμηνιαίες κάρτες που λήγουν π.χ. τον Δεκέμβριο ισχύουν κανονικά μέχρι τότε.

Ακόμη, δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι απ’ αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.  

Παραδέχθηκε δε, ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα. 

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας

Πάντως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε ανακοίνωσή της διέψευσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν απαγόρεψε, αλλά αντιθέτως «επέτρεψε ρητώς» να γίνει όλη διαδικασία για την την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών διαδικτυακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top