K. Μακρή: Τι περιμένουμε από την επίσκεψη Μακρόν

Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις και το… δείπνο στο προεδρικό μέγαρο!

«Η κυβέρνηση στηρίζει πολλές ελπίδες στον  Γάλλο πρόεδρο. Όχι μόνο για τη σημειολογία της επίσκεψης,  ότι επιλέγει να έρθει στην Αθήνα και να μιλήσει στην Πνύκα,  αλλά και για την προσδοκία ότι μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος να φέρει επί των ημερών του κάτι διαφορετικό στην Ευρώπη. Να παίξει η Γάλλια το ρολό της ως άλλος πόλος απο τη Γερμάνια» τόνισε στο κεντρικό δελτίο του Star, που παρουσίασε σήμερα ο Παναγιώτης Στάθης, η Κάτια Μακρή, για την αυριανή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου.   

Όπως πρόσθεσε,  αυτό βεβαίως θα φανεί στην πορεία της θητείας Μακρόν. Αυτό που θα φανεί αύριο και μεθαύριο  ειναι το επενδυτικό ενδιαφέρον της επίσκεψης.  

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ 

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε ότι τον Μακρόν θα τον συνοδεύουν 40 επιχειρηματίες, αλλά οι σημαντικότερες συζητήσεις θα γίνουν σε τρεις τομείς:   

-Ενέργεια, με την γαλλική εταιρεία Total να συμμετέχει και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο.

-ΕΥΔΑΠ-ΔΕΥΑΘ,  με ενδιαφέρον από τους γαλλικούς κολοσσούς στη διαχείριση υδάτων Saur και Suez.

-Τουρισμός, όπου  ενδιαφέρον επιδεικνύει μια πολυ μεγάλη κατασκευαστική, η Vinci.

H Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο του αυριανού δείπνου, που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του κ. Μακρόν και της συζύγου του, με 160 συνδαιτυμόνες, εκ των οποίων οι 70 θα ειναι Γάλλοι. «Για τις 90 θέσεις Ελλήνων που υπολείπονται,  γίνεται σκοτωμός, αφού όλοι θέλουν να είναι εκεί. Ούτε στον Ομπάμα δεν υπήρχε τέτοια ζήτηση!» επισήμανε η σχολιάστρια του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top