Δήλωση Βούτση που θα συζητηθεί: Όχι «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δεν είμαστε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας!

Επιθυμεί την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων ο Πρόεδρος της Βουλής - Πρώτη ανάρτηση 12:42

Στο θέμα της αριστείας στην Παιδεία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος τόνισε πως «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και πρόσθεσε: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Όσον αφορά τις μαθητικές παρελάσεις, τάχθηκε υπέρ της κατάργησής τους: «Δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε πως η Παιδεία «είναι εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση» και ζήτησε «να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική συζήτηση για την Παιδεία και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και γενικότερα για τις δομές όπως το Λύκειο». Μάλιστα, υπογράμμισε πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη «που έχουμε ως καθεστώς το φροντιστήριο και δεν φαίνεται να μας συνταράσσει το συγκεκριμένο ζήτημα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά της απόφασής του να ζητήσει τη μη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα για το «ντου» στη Βουλή και τονίζει πως «αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον αν υπάρξουν στιγμές βίαιες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα». Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για «νευρικότητα», «κυνικές δηλώσεις» και «εξαλλοσύνη» στο θέμα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top