Επιχείρηση… τσούχτρες! Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τους «εισβολείς»

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος στη Βουλή -Πρώτη ανάρτηση: 31-07-2017 16:46

Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις... μέδουσες

Μέτρα για τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει φέτος τις ελληνικές θάλασσες και κυρίως τον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο, θα λάβει η κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα, από  την άλλη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Φάμελλος ενέταξε το  πρόβλημα στις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που εμφανίζονται και στη χώρα μας και διαβεβαίωσε  ότι το υπουργείο ήδη προωθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο.

Όπως ανακοίνωσε, από το ύψος του Ψαθόπυργου της Πάτρας μέχρι τη Ναύπακτο, η θαλάσσια περιοχή θα ενταχθεί στη ζώνη προστασίας NATURA 2000, ενώ θα προωθηθεί και μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων  για την  προστασία του περιβάλλοντος.

Για τις τσούχτρες ειδικότερα και στις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους επιχειρηματίες του τουρισμού στις συγκεκριμένες περιοχές, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος  ανακοίνωσε επίσης ότι κατά πάσα πιθανότητα  από την επόμενη εβδομάδα θα  χρησιμοποιηθούν στον  Κορινθιακό κόλπο και σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής, πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα με τις ενέργειες για την απομάκρυνση των μεδουσών θα υπάρξει όπως πρόσθεσε και μέριμνα  για την παροχή πρώτων βοηθειών στους λουόμενους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top