Κερέ: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

«Το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης

Κερέ: δεν μπορεί να διαβεβαιωθεί η βιωσιμότητα

Η ΕΚΤ, προς το παρόν, δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υποστήριξε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

«Το Eurogroup δεν έχει παράσχει επαρκή σαφήνεια ως προς το είδος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε η ΕΚΤ να επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητά του» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως εξήγησε, αναλυτικά, «οι υπουργοί Οικονομικών προχώρησαν σε μία μελέτη, σχετικά με το τι είναι πρόθυμοι να κάνουν το επόμενο έτος. Αλλά αυτή δεν είναι εξειδικευμένη».

«Κατά την άποψή μας, την οποία πιθανώς συμμερίζεται και το ΔΝΤ, αυτό δεν επαρκεί ώστε να αρθούν οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους» τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι η επιβεβαίωση της ΕΚΤ θεωρείται προϋπόθεση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε» επανέλαβε, καταλήγοντας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top