Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Με την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, τελειώνουν οριστικά τα μνημόνια

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι η αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας της χώρας» είπε ο ΠτΔ

«Δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να χαρακτηρίζουν από την απόφαση του χθεσινού Eurogroup ως καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

«Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους»

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα μετά από πολύ καιρό. Και αυτό παρά πολύ σημαντικό, διότι βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με εντάσεις γύρω μας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι μας στηρίζουν τις προσπάθειες μας», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα δεκαετιών. Στη Γενεύη στο τέλος του μήνα έχουμε μια ακόμα κρίσιμη Διάσκεψη για το Κυπριακό και άρα νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα πέραν της χθεσινής θετικής εξέλιξης, ότι πατάμε ξανά στα πόδια μας κι έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν τον ελληνικό λαό πρωτίστως αλλά και τον ελληνισμό ευρύτερα».

Παυλόπουλος: η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι η αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας της χώρας

«Δόθηκε το σήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και από τις θυσίες, τις άδικες θυσίες του λαού μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του.

«Αποδείχθηκε ότι στην Ευρώπη η βασική αξιακή της αλληλεγγύης, λειτουργεί» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι η αφετηρία της τελικής μεγάλης προσπάθειας της χώρας.

«Είμαι εδώ, παρών και θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top