Ο Τσίπρας ζήτησε ΕΚΤΑΚΤΗ Σύνοδο! «Ορισμένοι πιστωτές μας είναι ακόμα αμετανόητοι»

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης» διαμήνυσε

Φανερά ενοχλημένος για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ διαμήνυσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συγκαλέσει τη Σύνοδο των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.

«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας».

Όπως υποστήριξε, «κάποιοι με τεχνητό τρόπο θέτουν εμπόδια για την ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην έξοδο από το πρόγραμμα σε έναν χρόνο από σήμερα», για να προσθέσει: «Η αίσθηση που έχουμε στην Ελλάδα είναι πως κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία κάποιοι έρχονται τελευταία στιγμή να βάλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις, επιχειρούν να ροκανίσουν τον χρόνο, να βλάψουν την ανάκαμψη και να επαναφέρουν στο τραπέζι αρνητικά σενάρια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη».

«Δεν παίζουμε ένα παιχνίδι, παίζουμε με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού» επεσήμανε και πρόσθεσε πως η εικόνα που έχουν, ο ίδιος και ο Ντόναλντ Τουσκ, είναι ότι «βρισκόμαστε "μια ανάσα" από τη συμφωνία», αλλά εξέφρασε την ανησυχία πως στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Παρασκευής, τότε «θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο, ώστε να έχουμε θετική εξέλιξη πριν από το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση εντός του Απριλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει έκτακτη Σύνοδος ηγετών».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενή του επίσκεψη στην Ελλάδα. «Υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει ακόμη να διανυθεί», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο όπως τόνισε υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Παράλληλα, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας.

«Χθες επετεύχθη σημαντική πρόοδος» είπε ο Ντόναλντ Τούσκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα υπάρξει συμφωνία στο Εurogroup.

Ακόμα είπε ότι: «Κανείς δεν θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, θέλουμε να βοηθήσουμε. Οι προθέσεις μας είναι μόνο καλές και όλα αυτά τα μέτρα είναι εδώ για να βοηθήσουν, λέγοντας ότι το πρόγραμμα δουλεύει. Οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να βρεθεί μια συμφωνία», υπογράμμισε και επεσήμανε ότι πιστεύει ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΓΟΣ από Τουσκ: Είμαστε μακριά από ένα success story στην ελληνική οικονομία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top