Τα «χώνει» γερά, δίνοντας την απάντησή της στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με "επική ατάκα" μέσω facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Παρεπιπτόντως... ανήμερα των γενεθλίων της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τους Νότιους που έφαγαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και το ποτό και μετά ζήτησαν βοήθεια από τους Βόρειους, απαράδεκτες, ξενοφοβικές και άκρως σεξιστικές.

Γι’ αυτό καλεί τις "πουτάνες του Νότου", να απαντήσουν στον πρόεδρο του Eurogroup με τον τρόπο που του αρμόζει. Υπογράφει μάλιστα το post ως «μια "πουτάνα" του Νότου».

Ολόκληρη η ανάρτηση στο facebook

Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο").

Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης.

Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου.

Tags: