Σε κλίμα οδύνης και παρουσία πλήθους εκπροσώπων του  πολιτικού κόσμου αλλά και  πολιτών, κηδεύθηκε σήμερα το  απόγευμα στην Θήβα ο βουλευτής της ΝΔ  και πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος, ο οποίος έφυγε αιφνιδιαστικά από την ζωή από ανακοπή της καρδιάς την Παρασκευή.  

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην γειτονιά στην οποία μεγάλωσε  ο εκλιπών βουλευτής.  

Στην κηδεία  παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,  οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς,  Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ αλλά και πρώην  βουλευτές της,  όπως επίσης πρώην και νυν βουλευτές Βοιωτίας όλων  των κομμάτων, ο  περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,  ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κ.α.  

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και την Βουλή ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος.

 

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού Βικεντία, η αδελφή του Μαρία και ο 16χρονος γιος του Θανάσης-Αριστείδης. 

Ο επικήδειος από  τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα, η Βοιωτία, η Βουλή, η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα έναν δικό της άνθρωπο, έναν δικό μας άνθρωπο. Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, τον φίλο, τον συναγωνιστή Βαγγέλη Μπασιάκο» ανέφερε στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέτρεξε στην  πρώτη του  γνωριμία το 1989, όταν ήταν φοιτητής,  με τον νεοκλεγέντα τότε βουλευτή της ΝΔ. «Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο νέος στην ηλικία άνθρωπος, με προσόντα και ευκαιρίες να ακολουθήσει το δρόμο του στο ελεύθερο επάγγελμα, είχε αποφασίσει να θέσει τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις δυνατότητές του στην υπηρεσία του Έθνους. Και ιδιαίτερα σε μια φορτισμένη πολιτικά περίοδο» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι ο Β. Μπασιάκος αφιερώθηκε σε έναν τομέα δύσκολο – αυτόν της Αγροτικής Ανάπτυξης – στον οποίο πίστευε ειλικρινά.  «Ένιωθε εξίσου άνετα να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες, αλλά και να συζητά με νέους παραγωγούς στο χωράφι.  Τιμούσε πάντα τη Βουλή και με την παρουσία του αναβάθμιζε τον κοινοβουλευτικό διάλογο» πρόσθεσε.  

«Στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω τα συλλυπητήρια του πατέρα μου προς τους οικείους του Βαγγέλη, αλλά και προς όσους συνδέθηκαν μαζί του και είναι, βέβαια, πολλοί. Μου το ζήτησε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχοντας τόσες θετικές αναμνήσεις και τόσα καλά λόγια για τον Βαγγέλη».   

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι η  έξαρση του λαϊκισμού  απειλεί  να ισοπεδώσει το πολιτικό μας σύστημα.  «Και κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν στοχοποιώντας πρόσωπα, πετώντας λάσπη και προσπαθώντας να περάσουν την αντίληψη πως “όλοι το ίδιο είναι”. Όμως ο βίος και το έργο του Βαγγέλη Μπασιάκου μας δίνει τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντισταθούμε σε αυτό τον ισοπεδωτισμό. Και να τον αρνηθούμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”» σημείωσε.

Κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Χρειαζόμαστε να αναδείξουμε μια νέα γενιά πολιτικών. Με δυνατά βιογραφικά, αλλά και με φρέσκια και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά. Όπως ο Βαγγέλης στο ξεκίνημά του. Διότι είναι πολιτικοί σαν τον Βαγγέλη που μας θυμίζουν αυτό που είμαστε και μας κάνουν περήφανους για αυτό. Που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε - ασυμβίβαστοι - τον αγώνα για την Ελλάδα που αξίζουμε.  Στον αγώνα αυτό ο Βαγγέλης θα μας λείψει πολύ.Θα λείψει στους συμπολίτες του της Βοιωτίας».

 

 

Tags: