Γερμανικό φρένο σε Σόιμπλε: Σταμάτα τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας!

SPD: «Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη»

Γερμανικό φρένο σε Σόιμπλε: Σταμάτα τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας!

Να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα ζήτησε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Τόμας Όπερμαν.

«Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη. Και γι΄αυτό αποτρέπω τον κ. Σόιμπλε από μια νέα δημόσια καμπάνια- εκστρατεία κατά της Ελλάδα όπως το καλοκαίρι του 2015» είπε χαρακτηριστικά ο 'Οπερμαν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ελπίζει ότι τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποχωρήσει «θεωρώ την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμητή. ΤΟ ΔΝΤ διαθέτει τους εμπειρογνώμονες για να ξεπεράσουν την κρίση οι χώρες» εκτίμησε.

Ο κ. Σόιμπλε δεν αφίσταται εν τούτοις των απόψεών του και δεν θέλει να χαλαρώσει την πολιτική του παρά τη δυσαρέσκεια του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού εταίρου, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Μάλιστα σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα και «γι' αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να της ασκείται πίεση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική. Διαφορετικά δεν μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top