Αυτές είναι οι υποχωρήσεις του Τσακαλώτου που ξεκλειδώνουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους!

Τι περιλαμβάνει η πρόταση συμβιβασμού μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Θ. Αθανασίου - Πρώτη ανάρτηση 16.30

Αύριο το πρωί αναμένεται η επιστολή Τσακαλώτου στον   ESM, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα. «Εργαζόμαστε εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση για το ξεπάγωμα των μέτρων και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό μπορεί να τελειώσει σύντομα» δήλωσε κοινοτική πηγή στον ανταποκριτή του Star.

Προηγήθηκε,  όμως, ένα 24ωρο θρίλερ, με Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και Βίζερ (από το EWG) να προσπαθούν να παρακάμψουν τα προβλήματα, με συνεχείς επικοινωνίες, ώστε να εξομαλυνθούν τα προβλήματα κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.            

Δεν θα χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group  για να «ξεκλειδώσουν» τα μέλη της ευρωζώνης τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους  (όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr),  επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr σε εξέλιξη βρίσκεται  μια διαδικασία διαβουλεύσεων,   μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας,  μεταξύ των εταίρων και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, προκειμένου ο κ. Τσακαλώτος να δώσει τις διαβεβαιώσεις που  ζητούν τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνη.

Αν αυτές κριθούν ικανοποιητικές και δεν υπάρξουν νέες αντιδράσεις από άλλους υπουργούς  Οικονομικών, θα  δρομολογηθεί η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που είχε αποφασισθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.   

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε  στην συμβιβαστική πρόταση να δοθεί η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει νέος αιφνιδιασμός των εταίρων και ότι το βοήθημα θα δοθεί μόνο φέτος στους χαμηλοσυνταξιούχους, με αντάλλαγμα το «ξεκλείδωμα» της ελάφρυνσης  του χρέους.  

Όσον αφορά τα δημόσια έσοδα, ο υπουργός Οικονομικών θα διαβεβαιώσει επίσης τους ομολόγους του ότι αν υπάρξει δημοσιονομική «τρύπα»  λόγω του «μποναμά Τσίπρα»,  θα αντισταθμιστεί με νέες περικοπές από τους συνταξιούχους, έστω κι αν αυτές γίνουν στους πιο υψηλόμισθους και όχι σε όσους χορηγείται το έκτακτο βοήθημα.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top