Κικίλιας στο STAR: Ο Τσίπρας καθαρά πλέον μεθοδεύει την πολιτική του απόδραση

«9 στους 10 πολίτες είναι θυμωμένοι γιατί τους κορόιδεψε – Έχει πάρει τα τριπλάσια από αυτά που δίνει»

Την εκτίμηση ότι πίσω από τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κρύβεται η μεθόδευση της πολιτικής του απόδρασης, έκανε ο Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή Live U του STAR.

«Είναι ευχής έργον να δοθούν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι με λογική κοινωνικού αυτοματισμού, αυτά τα οποία δικαιούται να ονειρεύεται και να ζει ο Έλληνας. Αλλά ο κ. Τσίπρας παίρνει τα τριπλά από αυτούς τους ανθρώπους. Και σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς νομίζω ότι είναι ανέντιμο να παρουσιάζεται ότι δίνει κάτι, όταν το 2016 έχει πάρει ήδη περισσότερα και προβλέπει το 2017 να πάρει το τριπλάσιο» είπε ο κ. Κικίλιας..

«Θέλω να ενημερώσω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί μια ζωή ολόκληρη ότι σε 20 ημέρες με την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου θα πάρει από τις τσέπες τους 1,6 δισ ευρώ. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που γίνονται αυτά και αυτός είναι ότι ο Τσίπρας μεθοδεύει πλέον καθαρά την πολιτική του απόδραση. Και αποδρά έχοντας όμως δυστυχώς ναρκοθετήσει τη χώρα και την δυνατότητά της να ξαναελπίσει για πολλά πολλά χρόνια» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Είναι εμφανές πλέον ότι η διαπραγμάτευση του στο διηνεκές αυτών των δύο χρόνων έχει αποτύχει. Έφερε capital control, κλειστές τράπεζες, μίλησε για το χρέος με απόλυτα νούμερα -θεωρητικά- για 40 δισ. ευρώ ενώ μας χρέωσε 100 δισ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια. Μας έδειχνε με το δάκτυλο, όταν δανειζόμασταν με 0,3 - 0,5% επιτόκια. Θα δανείζεται με 1,5. Αυτή η πολιτική έχει την υπογραφή του και για τα επόμενα χρόνια δυστυχώς δεν αλλάζει. Ξέρουμε ποιος είναι ο κ. Τσίπρας» συνέχισε ο κ. Κικίλιας κάνοντας παράλληλα λόγο για ανέντιμη πολιτική στάση και ανειλικρίνεια από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος, είπε πως οι δημοσκοπήσεις 9 στους 10 είναι θυμωμένοι με τον κ. Τσίπρα «γιατί τους κορόιδεψε», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργός να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου και να έρθει σε επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις κοινωνικές ομάδας.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο πρόγραμμά του απολύσεις στο Δημόσιο και είπε: «Η μάχη είναι να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ό,τι κι αν ψήφιζε. Μετά τις εκλογές όμως έχει ήδη πει ο Μητσοτάκης ότι θα συνεργαστούμε ανεξαρτήτου αποτελέσματος με όλες αυτές τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να βάλουν πλάτη, έτσι ώστε να σωθεί η χώρα. Είναι εθνική προσπάθεια όχι κομματική».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top