Μάρα Ζαχαρέα: Το απαιτητικό 24ωρό της, η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR και ο γάμος της με τον Θ. Ρουσόπουλο

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Star Channel

Η συνέντευξη της Μάρας Ζαχαρέα στο περιοδικό Hello

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Μάρα Ζαχαρέα στο περιοδικό Hello. Η γυναίκα που εδώ και 20 χρόνια ασκεί τη δημοσιογραφία με συνέπεια και προσήλωση, μίλησε για τις προκλήσεις της δουλειάς της, αλλά και για τη σημασία της οικογενειακής της ηρεμίας.

H δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αν και δίνει την εντύπωση της αυστηρής και απρόσιτης «Σιδηράς Κυρίας», στην πραγματικότητα είναι ένας βαθιά ευγενικός άνθρωπος που δε σταματά να χαμογελά, είναι χαμηλών τόνων και «ήρεμη δύναμη».

Η καριέρα της

- Η πρόκληση του να αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του Star:

«Ναι, ήταν πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση. Όπως ξέρετε, το δελτίο ειδήσεων του Star για πάρα πολύ καιρό, πάνω από δεκαετία, είχε έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, όχι τόσο ενημερωτικό, αλλά περισσότερο lifestyle. Πριν από τέσσερα χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να στρέψουμε το καράβι στην αντίθετη κατεύθυνση και πιο συγκεκριμένα στην επικαιρότητα, την ειδησεογραφία και την ενημέρωση. Αυτή η πρόκληση δεν ήταν μόνο για μένα, αλλά για όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν στο Star και ιδιαίτερα στον τομέα των ειδήσεων. Ευτυχώς, μετά από κόπο, χρόνο και προσπάθεια προχωράμε πολύ καλά».

- Φοβάται τον ανταγωνισμό;

«Όχι, δεν τον φοβάμαι, με την έννοια ότι ο καθένας στη δουλειά του οφείλει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Για μένα αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι να παράγεται στο τέλος ένα αξιοπρεπές και σοβαρό τηλεοπτικό προϊόν και να νιώθουμε όλοι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε. Οι περισσότεροι που είναι «απέναντί» μου στο δελτίο είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω χρόνια και τους εκτιμώ για τη δουλειά τους και την παρουσία τους στον χώρο».

- Με ποιον από τους «απέναντι» είναι περισσότερο κοντά;

«Με τον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί συνέπεσε να συνεργαστούμε στο Mega, μετά με δική του πρόταση πήγα στον Alpha και στη συνέχεια συναντηθήκαμε πάλι στο Star. Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Με τη Σία Κοσιώνη και τον Αντώνη Σρόιτερ δεν έχει τύχει να συμπέσουμε σε κάποιο μέσο ενημέρωσης και να συνεργαστούμε, άρα τους ξέρω πολύ λιγότερο. Έχει τύχει μόνο κάποιες φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε».

- Το διάστημα που απείχε από την τηλεόραση:

«Πράγματι, για τέσσερα-πέντε χρόνια ήμουν εκτός τηλεόρασης, γιατί είχα αναλάβει τη διεύθυνση του star.gr».

- Ήταν ανάγκη της να βγει ξανά μπροστά στην οθόνη ή της έγινε η πρόταση και δέχτηκε;

«Δέχτηκα την πρόταση από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, γιατί ήταν αφενός μια σημαντική πρόκληση για μένα και αφετέρου ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Διότι συνολικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη με έχει στηρίξει επαγγελματικά, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησα να δουλεύω στο Mega το 1992.»

- Πόσο έντονη είναι η παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων;

«Είναι πάρα πολύ εντατικοί οι ρυθμοί για να βγει στον αέρα ένα δελτίο ειδήσεων. Πολλές φορές ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τη δουλειά που γίνεται στο παρασκήνιο, όπως και τις ώρες που δουλεύουμε οι δημοσιογράφοι. Στο Star δεν έχω αναλάβει μόνο την παρουσίαση, αλλά έχω και την ιδιότητα της διευθύντριας σύνταξης του δελτίου, άρα από το πρωί μέχρι το βράδυ η μέρα μου είναι γεμάτη και απαιτητική, όχι μόνο για τη δομή των θεμάτων, αλλά και για την οπτικοποίησή τους. Και βεβαίως, το κινητό μου δεν κλείνει ποτέ.»

Πώς είναι το 24ωρό της

«Η καθημερινότητα στη δημοσιογραφία δεν είναι ποτέ ίδια, γιατί ανάλογα με την επικαιρότητα διαφοροποιείται και η ενασχόληση. Αυτό είναι το θετικό της δουλειάς μας, γιατί δεν είναι εύκολο να πλήξει κανείς. Καθημερινά ξυπνάω 7:30 – 8:00 το πρωί, γιατί φεύγει η κόρη μου για το σχολείο και θέλω οπωσδήποτε να τη δω, έστω και για λίγο. Μετά, απαραιτήτως πίνω ένα φλιτζάνι καφέ για να αρχίσω τη μέρα μου, βλέπω τα e-mail μου και ενημερώνομαι για την επικαιρότητα, κυρίως μέσω διαδικτύου. Στο ενδιάμεσο, πριν φτάσω το μεσημέρι στο γραφείο, κάνω διάφορες προσωπικές δουλειές ή λίγη γυμναστική, ανάλογα με τον χρόνο που έχω στη διάθεσή μου. Το βράδυ συνήθως φτάνω σπίτι 10 παρά και μέχρι να κοιμηθώ, ασχολούμαι αποκλειστικά με την οικογένειά μου.»

- Πιστεύει ότι ο κόσμος έχει σχηματίσει σωστή εικόνα για εκείνη;

«Οι άνθρωποι που με συναντούν πρώτη φορά μου λένε ότι φαίνομαι πιο καλή απ’ ότι στην τηλεόραση και ότι με μεγαλώνει. Από την άλλη, όσοι με ξέρουν χρόνια, μου λένε ότι φαίνομαι πολύ πιο απρόσιτη και σοβαρή στο γυαλί, ενώ όταν με γνωρίζει κανείς καταλαβαίνει ότι γελάω συνεχώς κι ότι είμαι πολύ πιο χαλαρή. Ίσως ασυναίσθητα, λόγω της φύσης της δουλειάς μου, να μπαίνω σε συγκεκριμένο καλούπι».

Η γνωριμία και ο γάμος της με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο

«Πρώτη φορά τον είχα δει στην τηλεόραση. Είχε βγει στο μεσημεριανό δελτίο του Mega και είχα πει πως εγώ θα τον παντρευτώ αυτόν, χωρίς μάλιστα τότε να τον γνωρίζω ή να έχω ξεκινήσει να δουλεύω στο κανάλι.»

- Πόσα χρόνια είναι μαζί;

«Πρόσφατα κλείσαμε 25 χρόνια γάμου και γιορτάσαμε την πρώτη μας μεγάλη επέτειο, την αργυρή».

- Τι θαυμάζει στον σύζυγό της;

«Το ότι είναι βράχος δίπλα σε μένα και τα παιδιά μας, την εντιμότητα και την ακεραιότητά του και τη διάθεση που έχει να μελετά και να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα»

- Τι διατηρεί τον γάμο ζωντανό;

«Η αμοιβαία εκτίμηση, ο αμοιβαίος σεβασμός και η αγάπη που καλλιεργείται με το πέρασμα των χρόνων. Ακόμη, πρέπει κανείς να είναι έτοιμος για αναγκαίες υποχωρήσεις και να βάζει πίσω το εγώ του».

Ο ρόλος της μητέρας και η σχέση που έχει με τα παιδιά της

«Πιστεύω ότι έχω δώσει το καλύτερο που μπορώ. Κάθε γονιός, άλλωστε, το ίδιο πράττει με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Προσπαθώ να είμαι δίπλα τους ποιοτικά. Άλλες ανάγκες είχαν όταν ήταν μικρά και άλλες τώρα – η κόρη μου είναι μαθήτρια της Γ΄Λυκείου, ενώ ο γιος μου είναι στο τρίτο έτος του πανεπιστημίου. Η σχέση μας διαμορφώνεται και διαφοροποιείται με το πέρασμα των ετών. Χωρίς να νιώθουν ότι τα καταπιέζω ή τα ελέγχω, θέλω να αισθάνονται ότι είμαι δίπλα τους και στηρίζω τις ανάγκες και τις επιλογές τους».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top