Το δίδυμο των επιτυχιών και η Demy στην πρώτη παρουσίαση για την Eurovision- ΦΩΤΟ

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ/ Πρώτη ανάρτηση: 25-01-2017 14:35

Η παρουσίαση των συντελεστών της ελληνικής συμμετοχής στον 62o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Φέτος η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, με ένα τραγούδι που θα επιλέξει το κοινό ενώ συνθέτης του θα είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σκηνοθέτης ο Φωκάς Ευαγγελινός και ερμηνεύτρια η Demy.

To «παρών» στο στούντιο για την παρουσίαση έδωσαν φυσικά οι συντελεστές αλλά και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης αλλά και το δίδυμο των σχολιαστών Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ θα παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου σε ειδική εκπομπή τα τρία τραγούδια τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό και θα μας εκπροσωπήσει αυτό που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Διονύσης Τσακνής ο οποίος αφού καλοσώρισε τους συντελεστές είπε:  «Θέλω να σας πω ότι η ΕΡΤ –δουλεύοντας ένα μεγάλο διάστημα με ένα επιτελείο ικανών ανθρώπων ικανών- κατέληξε ότι η Ελλάδα φέτος πρέπει να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που και έχουν δώσει εξετάσεις και το ταλέντο τους δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση. Η ΕΡΤ θα είναι δίπλα στα παιδιά, στους συναδέλφους και θα δώσουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να έχουμε μια λαμπερή εκπροσώπηση.

Η ΕΡΤ έδωσε στην διάθεση του συνθέτη τα μουσικά της σύνολα, ίσως την καλύτερη ορχήστρα της Ελλάδας, τη συμφωνική (ορχήστρα) της ΕΡΤ, έτσι ώστε τα υπέροχα τραγούδια του Δημήτρη, να πάρουν και μια άλλη μουσική διάσταση, να εμπλουτιστούν πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του και την καθοδήγησή του. Η ΕΡΤ είναι εδώ, είναι δίπλα και πάμε όλοι μαζί σε ένα θεσμό που είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο Λάμπης Ταγματάρχης τόνισε ότι το κόστος της ΕΡΤ για αυτό το εγχείρημα θα είναι μόνο... 600 ευρώ, καθώς όλα τα έξοδα θα τα αναλάβουν η Panik Records και χορηγοί, ενώ ευχαρίστησε και τον Γιώργο Καπουτζίδη ο οποίος συνδράμει αφιλοκερδώς ως "εραστής του θεσμού".

«Πιστεύουμε ότι έχουμε προσπαθήσει, έχουμε δουλέψει για αυτήν την συμμετοχή στον θεσμό αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε εξηγήσεις γιατί το βιογραφικό και οι κατακτήσεις, οι τίτλοι και η ιστορία του καθενός είναι γνωστά σε όλους. Άρα αυτοδικαίως μπορούμε να πάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πίστη. Ένας διαγωνισμός είναι ο οποίος προσφέρει χαρά, σε μια δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους. Έτσι το αντιμετωπίζουμε και ως μια στιγμή δημιουργίας και εκτόνωσης, χαράς και διασκέδασης.

Μέσα από τη συνεργασία μας για αυτό το εγχείρημα με την Panik το κόστος της ΕΡΤ είναι μηδενικό. Για πρώτη φορά δηλαδή από τότε που εγώ ξέρω την ιστορία του θεσμού, η ΕΡΤ θα πληρώσει μόνο τα 600 ευρώ που είναι τα αναγκαία χρήματα για τον συμβολαιογράφο. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν χορηγοί που έχουν δηλώσει την πρόθεση να βοηθήσουν αποφασιστικά. Η ΕΡΤ θα συνδράμει σε όλο αυτό αλλά όχι με χρήματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό!»

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top