Aν νομίζετε πως ο Στάθης Ψάλτης ήταν 66 χρονών κάνετε λάθος- Ήταν…

Ποιο παράπονο δεν πρόλαβε να εκφράσει στον σπουδαίο ηθοποιό ο Σπύρος Μπιμπίλας

Για τον Στάθη Ψάλτη ο οποίος, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα, μίλησε με τρεμάμενη φωνή ο καλός του φίλος Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ο Στάθης Ψάλτης δεν ήταν 66 ετών, ήταν λίγο μεγαλύτερος. Τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στο Pantheon πριν από τρεις μήνες που έπαιξε στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα που πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ καλή ερμηνεία. Παράξενη ερμηνεία, ιδιόμορφη, ιδιότυπη και ίσως ήταν και το κύκνειο άσμα του να παίξει Σαίξπηρ, παρότι έπαιξε ακόμη και σε μια επιθεώρηση μετά από λίγες ημέρες» είπε ο ηθοποιός  στον Λάζο Μαντικό και στους 90,6 ΑΡΤ FM και πρόσθεσε:

 

«Ο Στάθης ήταν ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός που ξεκίνησε για να κάνει μια πολύ λαμπρή καριέρα, δυστυχώς όμως εγκλωβίστηκε σε κάποια κλισέ και στερεότυπα και ακολούθησε μια άλλη καριέρα που δεν ήταν αυτό που του άρμοζε.

Πιστεύω θα είχε κάνει πολλά περισσότερα πράγματα αν είχε ακολουθήσει το κλασικό θέατρο, ήταν πολύ σπουδαίος ηθοποιός απλά καταναλώθηκε σε πιο δεύτερα πράγματα.

Ο Στάθης ακολούθησε αυτή την πορεία του πολύ εμπορικού που κάποια στιγμή είχε κατηγορηθεί για αυτό, ότι δηλαδή έπαιζε ένα στυλ παραστάσεων που είχε μέσα πολύ χυδαιολογία. Αυτό του γύρισε  μπούμερανγκ για αυτό δεν έπαιζε και στα πολύ κεντρικά θέατρα. Πήγαινε συνέχεια στην επαρχία για περιοδείες και αυτό τον πείραζε».

Όσο για το τι θα έλεγε στον Στάθη Ψάλτη αν τον είχε δίπλα του;

«Ένα μεγάλο Σ’ αγαπώ γιατί τον αγαπούσα πολύ τον Στάθη και θα του εξέφραζα ένα παράπονο ότι το μεγάλο του ταλέντο δεν το κατανάλωσε έτσι όπως ήθελε ο ίδιος, και όπως θα έπρεπε για το ελληνικό θέατρο. Στέρησε πολλά από το ελληνικό θέατρο μη παίζοντας σπουδαία πράγματα.

Ήταν σπουδαίος ηθοποιός κι όμως δεν μπόρεσε αυτό το ταλέντο να υπηρετήσει πολύ σπουδαία πράγματα και όσες φορές το προσπάθησε να κάνει μια στροφή στην καριέρα του  το φιλοθεάμον κοινό που είναι πάρα πολύ σκληρό και κανιβαλιστικό του γύρισε την πλάτη. Δηλαδή πήγε να κάνει το ημερολόγιο ενός τρελού και το κατέβασε σε 20 ημέρες γιατί το κοινό ήθελε να τον δει σε ρόλο από ταινίες της δεκαετίας του ‘80».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον Στάθη Ψάλτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το star.gr στην κηδεία του Στάθη Ψάλτη- Λαοθάλασσα στο τελευταίο χειροκρότημα!

ΦΩΤΟ star.gr: ΡΑΚΟΣ η κόρη του Στάθη Ψάλτη στην κηδεία του αγαπημένου της πατέρα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top