Λουτρό αίματος:Video ντοκουμέντο από το Τορόντο, όπου βαν παρέσυρε πεζούς - 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Προσοχή σκληρές εικόνες: Οι πρώτες στιγμές μετά το περιστατικό /Πρώτη ανάρτηση 23/3/2018 23:12

Video ντοκουμέντο κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από το περιστατικό που σημειώθηκε στις 13:30 (τοπική ώρα) στο Τορόντο του Καναδά, με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι (σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό) να σκοτωθούν και 15 να τραυματιστούν.

Ο οδηγός που έριξε ένα νοικιασμένο λευκό βαν πάνω σε πλήθος πεζών περί τις 13:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα· περί τις 20:30, ώρα Ελλάδας) στο Τορόντο ενήργησε «από πρόθεση», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, ο Μαρκ Σόντερς.

Αποκλείουν επίθεση κατά «της εθνικής ασφάλειας» της χώρας 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας του Καναδά Ραλφ Γκούντεϊλ απέκλεισε το σενάριο μιας επίθεσης εναντίον «της εθνικής ασφάλειας» της χώρας κι άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τα στοιχεία του δράστη

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την πληροφορία -που είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό δίκτυο CBC- ότι ο οδηγός του βαν είναι ο 25χρονος Άλεκ Μινασιάν  από το βόρειο Τορόντο. Ο επικεφαλής της αστυνομίας τόνισε πως ο Μινασιάν δεν είχε ποινικό μητρώο, δεν υπήρχε τίποτα γι' αυτόν στους φακέλους της αστυνομίας, ενώ συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα της πράξης του δεν είναι ακόμη απόλυτα σαφή.

Το CBC μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε, ότι ο νεαρός δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, κατά τα πρώτα στοιχεία των ερευνών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα λευκό βανάκι παρέσυρε τουλάχιστον δεκάδες πεζούς σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση, στα βόρεια προάστια του Τορόντο.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Στο πεζοδρόμιο υπάρχουν αίματα, σπασμένα τζάμια και στο δρόμο είναι πεταμένα παπούτσια. Παντού επικρατεί πανικός και τρόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο - Αναφορές για τουλάχιστον 2 νεκρούς

Ο οδηγός του βαν αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε, στη συνέχεια όμως συνελήφθη από την αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση.

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, ή για τροχαίο δυστύχημα. Πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφερε ότι η βασική υπόθεση στην έρευνα είναι αυτή της τρομοκρατικής ενέργειας, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πιστεύει κανείς πως το συμβάν οφειλόταν σε ατύχημα. Ωστόσο, τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί. 

Το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σε απόσταση περίπου 30 χλμ συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top