Bαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο - Αναφορές για τουλάχιστον 2 νεκρούς

Ο οδηγός του συνελήφθη - Εικόνες από το σημείο / Νέα ενημέρωση 22:03

Συναγερμός σήμανε στο Τορόντο όταν βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς. 

 

 

Το περιστατικό συνέβη στις 13:30 (τοπική ώρα) σε πολυσύχναστη διασταύρωση, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των θυμάτων.

 

 

 

Τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως το βαν αμέσως μετά ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε από το σημείο. Ωστόσο ο οδηγός του συνελήφθη λίγο αργότερα και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία δεν αναφέρει λεπτομέρειες για την ηλικία, το φύλο ή το πιθανό κίνητρό του. 

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο νεκρούς. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα πως οι νεκροί ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Καμία πληροφορία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Για το περιστατικό έκανε δηλώσεις και ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό:

«Προς το παρόν πληροφορούμαστε τι έχει συμβεί. Οι καρδιές μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό το γεγονός. Θα μάθουμε περισσότερα και θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ώρες».

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βόρεια της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

 

Συνεχής ενημέρωση από το star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top