Δολοφονία ανδρόγυνου στη Λευκωσία: Τι «βλέπουν» οι Έλληνες ιατροδικαστές στα ευρήματα

Τα νέα στοιχεία

Έμπειροι Έλληνες ιατροδικαστές μελετούν τα ευρήματα της αντίστοιχης υπηρεσίας Λευκωσίας,  στις σορούς του δολοφονημένου ζευγαριού και αποκαλύπτουν ένα ένα τα στοιχεία που φωτίζουν αυτή την υπόθεση - θρίλερ .

Οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος στο Στρόβολο Λευκωσίας προκαλούν ανατριχίλα.  Όπως δείχνει η νεκροψία - νεκροτομή, τα θύματα πιάστηκαν - κυριολεκτικά-  στον ύπνο από το δολοφόνο τους. Γι ΄αυτό δεν φαίνεται να αντιστάθηκαν ιδιαίτερα. Αντέδρασαν αντανακλαστικά σηκώνοντας τα χέρια τους, προκειμένου να προστατευτούν από τα χτυπήματα.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα μίσους η δολοφονία του ζευγαριού στη Λευκωσία

                     Διπλό φονικό Λευκωσίας: Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου  

           Δολοφονία ζευγαριού στην Κύπρο: Οι αντιφάσεις στην κατάθεση του 15χρονου και η ώρα θανάτου «δείχνουν» τον δολοφόνο

Τι βλέπουν οι ιατροδικαστές

«Αιτία θανάτου του άνδρα είναι το αιμορραγικό  σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς ,  με τέμνον και νύσσον όργανο. Έφερε 30 χτυπήματα, εκ των οποίων τα καίρια ήταν τρία, ενώ το δύο ήταν αμυντικά, στα χέρια», λέει η Ελένη Αντωνίου, ιατροδικαστής. 

 «Μια καθυστερημένη αντίδραση σε μία επίθεση μπορεί να οφείλεται είτε σε νάρκωση , είτε σε έναν βαθύ ύπνο , είτε αν θέλετε στο ότι τα πρώτα , τα αιφνίδια τραύματα να ήταν τόσο κρίσιμα , ώστε να χρίστηκαν τα θύματα  ανίκανα να αντιδράσουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Δηλαδή εάν είχαμε τρώση με την πρώτη ενός βασικού αγγείου αντιλαμβάνεστε ότι ένα θύμα με ακατάσχετη αιμορραγία δεν μπορεί να αντιδράσει το ίδιο σθεναρά με ένα φυσιολογικό άτομο» εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής.

«Στη σύζυγο  το αιμορραγικό σοκ προήλθε από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας, με το ίδιο αντικείμενο.  Από τα δέκα θλαστικά τραύματά της, τα 9 ήταν εύστοχα με σοβαρό τραυματισμό και το ένα ήταν αμυντικό στο δεξί χέρι», λέει η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου.

«Ουσιαστικά εδώ φαίνεται ότι στον μεν άνδρα , τα καίρια όργανα τα οποία πληγήκανε είναι οι πνεύμονες και η καρδιά , ενώ στη γυναίκα  φαίνεται ξεκάθαρα ότι το καίριο χτύπημα ήταν στα αγγεία της τραχηλικής χώρας, δηλαδή που περνάνε από το λαιμό ενός ανθρώπου και δεν είναι άλλα από την καρωτίδα και τη σφαγίτιδα», εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων. 

«Ενδεχομένως τα θύματα να ακολούθησαν μία τέτοια διαδικασία. Είτε όπως βλέπετε αυτής της μορφής, δηλαδή να απωθήσω το όργανο μακριά από μένα, είτε να συλλάβω το όργανο με τα χέρια μου , έτσι ώστε να μην δεχτώ άλλες πλήξεις».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top