Διπλό φονικό Λευκωσίας: Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου

Διαμένουν στη Ρωσία - Σε έγκλημα μίσους παραπέμπουν τα στοιχεία - Νέα ενημέρωση: 21:07

Καθοριστικό το σημερινό 24ωρο θεωρεί η κυπριακή αστυνομία για την υπόθεση του διπλού φονικού στη Λευκωσία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το politis.com.cy., «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Σημειώνεται ότι λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν ήταν εφικτό να γίνει γραπτή κατάθεση και ίσως να γίνει σήμερα με την παρουσία ψυχολόγων.

Τα  θύματα έφεραν τραύματα από πολλές μαχαιριές. Το περίεργο είναι που δεν έχουν βρεθεί ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά ούτε ίχνη διάρρηξης. Ένα σενάριο λοιπόν είναι ότι ο δράστης είχε πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη.

Αναζητούνται οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο.

Η Αστυνομία ήδη από χθες ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησής τους, κυρίως για λόγους πληρότητας της έρευνας και όχι γιατί έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να σχετίζεται με αυτούς τους ανθρώπους. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω του γεγονότος ότι οι βιολογικοί γονείς βρίσκονται στη Ρωσία.

Θυμός και μίσος

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές.

Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς ανέφερε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.

Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα το άτυχο ζευγάρι. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.

Δε βρέθηκε το μαχαίρι

Η έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας δεν εντόπισε το φονικό μαχαίρι ή κάποια από τα ρούχα των δραστών (κουκούλα κλπ). Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top