Βρυχάται η Ρωσία: «Απαγωγή» οποιαδήποτε επανεγκατάσταση των Σκριπάλ μετά τη δηλητηρίασή τους

Το μήνυμα του Κρεμλίνου στη Βρετανία

Μετά το θρίλερ της δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, το Κρεμλίνο στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Με ανακοίνωση στο site της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, αναφέρεται ότι η Ρωσία θα θεωρήσει απαγωγή πολιτών της οποιαδήποτε μυστική επανεγκατάσταση του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ:

«Αν το ζευγάρι επανεγκατασταθεί μυστικά, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να ακούσουμε τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα, υπογράμμισε η ρωσική πρεσβεία. Ο κόσμος, καθώς δεν θα έχει καμιά ευκαιρία αλληλεπίδρασης μαζί τους, θα έχει κάθε λόγο να θεωρήσει πως πρόκειται για απαγωγή των δύο ρώσων υπηκόων ή τουλάχιστον για απομόνωσή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει η Γιούλια Σκριπάλ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ

 

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Ρώσος διπλός πράκτορας και η κόρη του, δηλητηριάστηκαν τον περασμένο μήνα με νευροπαραλυτικό παράγοντα στρατιωτικού επιπέδου που  άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει  στο χερούλι της εξώπορτας του σπιτιού του.

Η Γιούλια είχε έρθει από τη Μόσχα την προηγούμενη μέρα για να επισκεφθεί τον πατέρα της. Και οι δύο έμειναν στο νοσοκομείο για ένα μήνα βρισκόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση, όμως η υγεία τους βελτιώθηκε πολύ γρήγορα.

Μάλιστα η κόρη του Ρώσου πράκτορα αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο.

Όλο αυτό το διάστημα έδιναν μάχη για τη ζωή τους, ενώ παράλληλα ξέσπασε «ψυχρός» πόλεμος μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας, με το Λονδίνο να κατηγορεί το Κρεμλίνο για τη δηλητηρίαση.

Το μέρος της Βρετανίας πήρε και μεγάλο μέρος της Δύσης, με αποτέλεσμα να γίνει απέλαση εκατοντάδων Ρώσων διπλωματών από πολλές χώρες.

Η Ρωσία από την πλευρά της, όχι μόνο δεν παραδέχτηκε ότι δηλητηρίασε πατέρα και κόρη, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση, απελαύνοντας 60 Αμερικανούς διπλωμάτες και κλείνοντας το προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top