Σε «φυλακή» πέντε αστέρων οι γαλαζοαίματοι κρατούμενοι της Σαουδικής Αραβίας

Μέσα σε αυτούς και ο πρίγκιπας που θα επένδυε στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πήρε τη σκούπα του νόμου ο μεταρρυθμιστής διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, καθάρισε πάνω από 45 πρίγκιπες, υπουργούς και δισεκατομμυριούχους και τους πέταξε στα... χρυσά μπουντρούμια του  ξενοδοχείου Ριτζ-Κάρλτον.

Εκεί κοιμούνται κυριολεκτικά στα σανίδια, τυλιγμένοι με λουλουδάτες κουβέρτες λαϊκής, καθόλου ταιριαστές με τις χρυσοποίκιλτες αίθουσες, στις οποίες σύχναζαν πριν λίγο καιρό.

Ανάμεσα στους γαλαζοαίματους «υψηλούς» κρατούμενους που η άτιμη ζωή έριξε στα πεντάστερα πατώματα, και ο δισεκατομμυριούχος Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, ο πλουσιότερος ίσως άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, ανιψιός του βασιλιά, με περιουσία 18 δις δολάρια και μετοχές σε Twitter και Citigroup.

Ο Σαουδάραβας κροίσος (που έχει έρθει επανειλημμένως στην Ελλάδα με την καλλονή σύζυγό του) είναι ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kingdom Holding που κατέχει το 47,5% της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons, η οποία επενδύει στον Αστέρα Βουλιαγμένης περί τα 100 εκατ. ευρώ μετά από προσπάθειες ετών που ξεκίνησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το πριγκιπικό κάτεργο στο Ριτζ, ενδεχομένως θυμίζει στον Αλ Ουαλίντ το μαρμάρινο ανάκτορό του των 420 δωματίων. Ο 62χρονος γαλαζοαίματος διαθέτει μεταξύ άλλων, ιδιωτικό Boeing 747 εξοπλισμένο με θρόνο αλλά και ένα τεράστιο θέρετρο με τεχνητές λίμνες κι ένα μίνι Γκραν Κάνυον.

 

Δείτε περισσότερα στο video
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top