Στο έλεος της φωτιάς η Καλιφόρνια – 11 νεκροί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:56

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από την Κυριακή η Καλιφόρνια, με τις τοπικές αρχές να μιλούν για δέκα νεκρούς, ενώ έχει διαταχθεί η απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών από τα σπίτια τους, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 80 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα βόρεια του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φωτιά και αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε εξέλιξη 14 μεγάλες φωτιές σε οκτώ κομητείες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη τουλάχιστον 300.000 στρέμματα στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, ενώ έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επτά στη Σονόμα, δύο στη Νάπα και ένας στην κομητεία του Μοντεσίνο.

Επιπλέον, τουλάχιστον 1.500 σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως επίσης αυτοκίνητα, αλλά και αμπελώνες.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε οχτώ κομητείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι φλόγες απειλούν χιλιάδες ακόμα σπίτια. Έδωσε επίσης διαταγή για την εκκένωση κομητειών, ενώ έκλεισαν αυτοκινητόδρομοι και τοπικές οδοί.

Με απόφαση των αρχών έκλεισε ακόμα το περιφερειακό νοσοκομείο στη Σάντα Ρόζα, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σώοι σε άλλα νοσοκομεία.

Πυρκαγιές έχουν επίσης εκδηλωθεί νοτιότερα, στο Άναχαϊμ, κοντά στο Λος Άντζελες, όπου έξι σπίτια καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς και πάνω από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Πηγή φωτό: AP

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top