Λας Βέγκας: Η πιο θανατηφόρα επίθεση με πυροβολισμούς στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

H πιο θανατηφόρα επίθεση με πυροβολισμούς στη σύγχρονη ιστορία της Αμερικής ήταν αυτή που έγινε στο Λας Βέγκας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 50 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 200 να τραυματιστούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 64χρονος δράστης, Stephen Paddock, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι κατά την διάρκεια συναυλίας στο Λας Βέγκας, σκορπώντας τον θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Λας Βέγκας

Λίγη ώρα αργότερα, ο Paddock συνελήφθη και έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο του καζίνο στο δωμάτιο 132 του 35ου ορόφου.

Οι αρχές αναζητούσαν νωρίτερα μια γυναίκα, ασιατικής καταγωγής, την Marilou Danley με ύψος 1,50 μέτρα και βάρος 65 κιλά που ταξίδευε μαζί με τον Paddock και εκτιμάται ότι συμμετείχε στους πυροβολισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο 64χρονος Αμερικανός δράστης του μακελειού στο Λας Βέγκας – Στους 50 ανέβηκαν οι νεκροί

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως η Danley ήταν απλά η φιλενάδα του, βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ και δεν έχει καμία σχέση με τους πυροβολισμούς, καθώς όταν ο δράστης έκανε check in στο ξενοδοχεία Mandalay, εκείνη δεν ήταν μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βίντεο: Η στιγμή που ο ελεύθερος σκοπευτής ανοίγει πυρ στο Λας Βέγκας

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ

Ο 64χρονος Stephen Paddock κατάγεται από το Mesquite της Nevada.

Σύμφωνα με τον σερίφη του Las Vegas, Joseph Lombardo, ο δράστης της επίθεσης έδρασε μόνος του, ενώ πρόκειται για ένα απελπισμένο άτομο, που στόχο είχε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες.

Αν και στις δηλώσεις του ο Lombardo είπε πως το εν λόγω περιστατικό δεν είναι τρομοκρατικό, το ισλαμικό κράτος λίγη ώρα αργότερα ανέλαβε την ευθύνη, λέγοντας πως ο δράστης ασπάστηκε προ μηνών το Ισλάμ (ωστόσο δεν δίνει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο).

Μάλιστα λέγεται πως δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία, εκτός από μια φορά μόνο, την οποία ο σερίφης του Las Vegas αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πλέον, οι ερευνητές έχουν κάνει φύλο και φτερό το σπίτι του που βρίσκεται σε μια απομονωμένη κοινότητα (μια ώρα απόσταση από το Las Vegas), προκειμένου να βρουν χρήσιμα στοιχεία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top