Αυτός είναι ο 64χρονος Αμερικανός δράστης του μακελειού στο Λας Βέγκας – Στους 50 ανέβηκαν οι νεκροί

Πάνω από 200 οι τραυματίες / Νέα ενημέρωση: 16:10

Ο 64χρονος Stephen Paddock από το Μεσκίτ της Νεβάδα είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας, ανοίγοντας πυρ σε συναυλία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο Paddock έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο του καζίνο στο δωμάτιο 132 του 35ου ορόφου, από όπου ο 64χρονος πυροβολούσε εναντίον του πλήθους.

Οι αρχές αναζητούν τώρα μια γυναίκα, ασιατικής καταγωγής, την Μέρι Λου Ντάνλεϊ, με ύψος 1,50 μέτρα και βάρος 65 κιλά που ταξίδευε μαζί με τον Paddock και εκτιμάται ότι συμμετείχε στους πυροβολισμούς. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως έχουν εντοπίσει τη γυναίκα και μένει να ανακοινωθεί η σύλληψή της. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία αναφορά στα κίνητρα του δράστη,  όμως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, με την αστυνομία να εκτιμά ότι 64χρονος ήταν «μοναχικός λύκος».

Την ίδια ώρα, νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 50 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συναυλία παρακολουθούσαν περίπου 30.000 θεατές, ενώ για ώρες η αστυνομία απέκλεισε μεγάλο μέρος της πόλης, όπως και το αεροδρόμιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top