Χάος στην Καταλονία: Βία, δεκάδες τραυματίες και πλαστικές σφαίρες για να μην γίνει το δημοψήφισμα!

«Δεν το θέλαμε, αναγκαστήκαμε» υποστηρίζει η ισπανική κυβέρνηση - Νέα ενημέρωση 15:59

Στην χρήση ωμής βίας κατέφυγε τελικά η κυβέρνηση της Ισπανίας προκειμένου  να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα.   Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου  αστυνομικοί καταγράφονται να επιτίθενται κατά ψηφοφόρων  ενώ  σύμφωνα με καταγγελίες  έκαναν και  χρήση  πλαστικών  σφαιρών!

Διαβάστε επίσης: «Αγριεύουν» τα πράγματα στην Καταλονία: Επεισόδια με την αστυνομία, ξύλο και τραυματισμοί!

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία δήλωσαν ότι υπάρχουν 38 τραυματίες, ως συνέπεια της άσκησης αστυνομικής βίας κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο από την κυβέρνηση δημοψήφισμα.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας έσπρωχναν με τις ασπίδες τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.νο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο εκλογικό κέντρο της Χιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζδεμόν.

Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι έξω από ένα εκλογικό κέντρο της Βαρκελόνης στο οποίο επενέβη η ισπανική αστυνομία φώναζαν: «Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι» και «Δεν φοβόμαστε», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Την ίδια ώρα έξι θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου ξέσπασαν οι ταραχές.

«Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.  

Όπως  υποστήριξε σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πηγαίνουν να ψηφίσουν. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», πρόσθεσε. 

Photos: AP 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top