Άλλες δυο συλλήψεις στη Βρετανία για τη βομβιστική επίθεση στο Parsons Green

Στα χέρια των Αρχών ένας 48χρονος και ένας 30χρονος - Πέντε συνολικά οι συλληφθέντες

Πέντε συλλήψεις για την επίθεση στο Parsons Green

Σε δυο ακόμα συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μια εβδομάδα μετά την βομβιστική επίθεση στο μετρό του Parsons Green στο Λονδίνο, που είχε ως αποτέλεσμα 30 άτομα να τραυματιστούν.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το βράδυ της Τρίτης οι Αρχές συνέλαβαν έναν 25χρονο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας.

Σήμερα Πέμπτη, ανακοινώθηκαν δυο νέες συλλήψεις. Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 30χρονο, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση βάσει των νόμων περί τρομοκρατίας στο Νιούπορτ της νότιας Ουαλίας. 

Το περασμένο Σάββατο, συνελήφθησαν άλλοι δυο ύποπτοι, ένας 18χρονος και ένας 21χρονος.

Πλέον, οι συλληφθέντες ανέρχονται συνολικά στους 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρετανία: Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Parsons Green

Ειδικότερα πάντως για τον 18χρονο και τον 21χρονο, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αμφότεροι συνδέονται με μια κατοικία στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, μια πόλη λίγο έξω από το Λονδίνο, όπου η αστυνομία πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας έρευνα.

Το σπίτι ανήκει σε ένα ζευγάρι που έχει υιοθετήσει εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και προσφυγόπουλα.

Ο επικεφαλής της τοπικής αρχής υποστήριξε ότι ο 18χρονος είναι Ιρακινός, ο οποίος είχε φτάσει στη Βρετανία ως ορφανό.

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση παρότι τόσο βρετανοί όσο και αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του ισχυρισμού λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι κάποια γνωστή ένοπλη οργάνωση διέταξε ή οργάνωσε την επίθεση.

Αυτή ήταν η πέμπτη μεγάλη βομβιστική επίθεση, την οποία οι αρχές να χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, στη Βρετανία αυτή τη χρονιά. Συνολικά 36 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις αυτές.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top