Ραγδαία αύξηση των νεκρών στο Τέξας από τον Χάρβεϊ: Έφτασαν τους 18

Ανοίγουν περισσότερα καταφύγια

Ραγδαία η αύξηση των θυμάτων του τυφώνα Χάρβεϊ, καθώς από τους 7 διαπιστωμένους νεκρούς χθες, Τρίτη, σήμερα ο τραγικός απολογισμός θέλει τους νεκρούς να φτάνουν τους 18, σύμφωνα με τις αρχές του Τέξας. Η εφημερίδα Washington Post, από τη μεριά της, κάνει λόγο για τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν διασωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι στο Χιούστον και τις γύρω περιοχές, ενώ οι άστεγοι πια είναι χιλιάδες. Ο τυφώνας σιγά σιγά μετακινείται προς τη Λουιζιάνα, ενώ θα συνεχίσει στο Άρκανσο, το Τενεσί και το Μισούρι, που επίσης μπορεί να πλημμυρίσουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφτηκε το Κόρπους Κρίστι του Τέξας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης, και δήλωσε ότι «κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο».

Τόνισε ακόμα ότι «θέλουμε να το κάνουμε καλύτερα απ' ό,τι οποτεδήποτε στο παρελθόν», όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές και, απευθυνόμενος στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, είπε ότι «θα ανταλλάξουμε συγχαρητήρια όταν τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας».

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε εφαρμογή

Στο Χιούστον επιβλήθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από χθες, Τρίτη, ώστε να μειωθούν τα επεισόδια λεηλασίας, ένοπλης ληστείας και αντιποίησης αρχής, αφού υπάρχουν άτομα που προσποιούνται τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος της πόλης, Σιλβέστερ Τέρνερ, σε συνέντευξη τύπου χθες, η απαγόρευση θα ισχύει κάθε βράδυ, από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. «Απαγορεύεται να οδηγείτε και να βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Ήδη είχαμε προβλήματα με ένοπλες ληστείες, με άτομα που έφεραν πιστόλια και όπλα», πρόσθεσε ο Αρτ Ασεβέντο, διοικητής της αστυνομίας του Χιούστον.

Η πόλη ζήτησε τη βοήθεια των αστυνομικών κι άλλων περιοχών, ενώ άνοιξε πολλά καταφύγια, για να μειώσει τον συνωστισμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top