Σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης-Δέκα αγνοούμενοι

Είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα εννέα εβδομάδων- Πρώτη Ανάρτηση 21-08-2017 08:07

Δέκα αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί, έπειτα από σύγκρουση των αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο κοντά στη Σιγκαπούρη.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», σημείωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι το αντιτορπιλικό πλέει αυτόνομα και κατευθύνεται προς το λιμάνι, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιο.

«Δέκα ναύτες αγνοούνται και πέντε είναι τραυματίες», πρόσθεσε. Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Εξάλλου έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας.

Ένα μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.

Αυτή είναι η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Ειρηνικό Ωκεανό σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τρεις ανώτερους αξιωματικούς του USS Fitzgerald το οποίο σχεδόν βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας στις 17 Ιουνίου. Από τη σύγκρουση είχαν σκοτωθεί επτά Αμερικανοί ναύτες.

Τα USS Fitzgerald και USS John S. McCain ανήκουν στον έβδομο στόλο των ΗΠΑ που ελλιμενίζεται στην Ιαπωνία.

 

Το USS John S. McCain, το αμερικανικό αντιτορπιλικό που συγκρούστηκε σήμερα με ένα δεξαμενόπλοιο στην ανατολική Σιγκαπούρη, έφθασε στη Ναυτική Βάση Τσανγκί στη Σιγκαπούρη έπειτα από τις ζημιές που υπέστη το κύτος του σκάφους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα τμήματά του:


«Σημαντικές ζημιές στο κύτος είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.

 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top