Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες εικόνες μετά την σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S.McCain των ΗΠΑ με δεξαμενόπλοιο κοντά στη Σιγκαπούρη.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, από την σύγκρουση δέκα αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί,  ενώ αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε εννέα εβδομάδες στηνοποία εμπλέκεται αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μετά την σύγκρουση με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κύτος του αντιτορπιλικού, με αποτέλεσμα «να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ:

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC.

Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Εξάλλου έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το Alnic MC.είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας.

Ένα μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.

 

Tags: