Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μικρού Μπεν, 26 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας καινούργια συγκλονιστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ίχνη αίματος εντοπίστηκαν σε ένα αυτοκινητάκι και σε ένα σανδάλι που πιστεύεται ότι ανήκαν στο μικρό Βρετανό Μπεν Νίνταμ, από την εξαφάνιση του οποίου στην Κω σε ηλικία 21ός μηνών συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια.

Η αστυνομική διεύθυνση του Νοτίου Γιόρκσαιρ, που πραγματοποίησε πέρυσι έρευνες στην περιοχή της εξαφάνισης και σε άλλα σημεία του νησιού, ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα «επαληθεύουν και ενδυναμώνουν» την επικρατέστερη θεωρία, ότι δηλαδή ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα έξω από την αγροικία όπου περνούσε τις διακοπές του με την οικογένειά του.

Το σανδάλι φέρεται να βρέθηκε το 2012 σε σημείο κοντά στην αγροικία όπου εργαζόταν τοπικός χειριστής εκσκαφέα, τον οποίο η οικογένεια θεωρεί ως βασικό ύποπτο για την πρόκληση του θανάτου του Μπεν. Το αυτοκινητάκι εντοπίστηκε πέρυσι σε άλλο σημείο του νησιού, με τη μητέρα να θεωρεί ότι ίσως πρόκειται για το σημείο όπου είχε αρχικά ταφεί κρυφά ο γιος της.

Για προσπάθεια συγκάλυψης μιλάει η μητέρα του

Σε δηλώσεις της στην Daily Mirror, η μητέρα του ανέφερε: «Αυτό επιβεβαιώνει όλα όσα υποψιαζόταν η αστυνομία. Τα κάνει όλα πιο αληθινά. Εμείς πιστεύουμε όσα εκείνοι πιστεύουν». Πρόσθεσε, δε, ότι «αποδεικνύει ότι επρόκειτο για συνωμοσία, γιατί δεν βρήκαν ποτέ το σώμα του Μπεν». Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία ότι το πτώμα μετακινήθηκε, θάφτηκε και ξεθάφτηκε. «Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Υπήρξε μία τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης», κατέληξε η μητέρα του Μπεν.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο οδηγός του εκσκαφέα, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2015, ενδεχομένως είχε συνεργό, ο οποίος και τον βοήθησε να κρύψουν το πτώμα.

Η καθηγήτρια Λόρνα Ντόσον, που συνεργάζεται με την αστυνομία στις έρευνες για τον Μπεν αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες δοκιμάζουν τα δείγματα που έλαβαν από τις έρευνες, πέρυσι, και ανακάλυψαν κάποια χημικά στοιχεία που συνάδουν με την αποσύνθεση ανθρώπινου σώματος. «Αυτά τα ευρήματα μπορεί να συνεισφέρουν στην θεωρία της αστυνομίας ότι επρόκειτο για ατύχημα και στη συνέχεια το πτώμα μετακινήθηκε», δήλωσε στη Mirror.

Tags: