Συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια στο Αμβούργο

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Oι διαδηλωτές στο Αμβούργο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα και μετά τη λήξη της συνοδού των G20. Νέο ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε στην πόλη.

Μπροστά οι κουκουλοφόροι και στο κατόπι τους οι γερμάνιο αστυνομικοί.

Οι βίαιες συγκρούσεις δεν αποφευχθήκαν. Αυτοκίνητα πυρολύθηκαν, επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και οι αρχές έριξαν νερό για να διαλύσουν το πλήθος.

213 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έχει γίνει 143 συλλήψεις. Η εικόνα της χωράς θα πληγεί σοβαρά από τα γεγονότα του Αμβούργου τόνισε σε άρθρο του ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών ενώ η καγκελάριος Μερκελ και ο πρόεδρος της χωράς έδωσαν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς.

Οι ισχυροί ηγέτες επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους. Ο Ντόναλντ και η Μέλανια Τραμπ πάτησαν σε αμερικανικό έδαφος  καθώς το ερφορς ουαν προσγειώθηκε στην βάση Άντριους.

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο ο Τραμπ, με την ξανθιά του κόμη να ανεμίζει, έπιασε δυο φορές το πηλήκιο του ...υποχρεωτικά ακίνητου πεζοναύτη καθώς το έπαιρνε ο δυνατός αέρας. Τι κι αν προσπάθησε να το σταθεροποιήσει στο κεφάλι του νεαρού; Στο τέλος απογοητεύτηκε και ανέθεσε αυτό το καθήκον στον αξιωματούχο που τον συνόδευε

Πάντως ο Τραμπ με τη στάση του απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κατάφερε να εκνευρίσει πολλούς ηγέτες αναμεσά τους και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουελ Μακρόν ο οποίος ξέσπασε.

Πούτιν και Τραμπ θέλουν να προωθήσουν τις διμερείς σχέσεις και ο Ρώσος πρόεδρος δεν σταματά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές.

Ο Ερντογαν πάλι τα έβαλε με τη Γερμανία που δεν του επέτρεψε να κάνει συγκεντρώσεις στο έδαφος της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top