Ο Ερντογάν απειλεί για το Κυπριακό: «Θα εφαρμόσουμε σχέδιο Β ή Γ»

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνόδου των G20, στο Αμβούργο - Πρώτη ανάρτηση 08-07-2017 22:00

Ο Ερντογάν απειλεί για το Κυπριακό: «Θα εφαρμόσουμε σχέδιο Β ή Γ»

Μετά το «ναυάγιο» στο Κραν Μοντανά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έβγαλε» νύχια και άρχισε τις απειλές.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της συνόδου των G20, στο Αμβούργο, το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε νέες δηλώσεις, που προκαλούν προβληματισμό.

«Λυπάμαι για την αποτυχία της συνόδου για το Κυπριακό. Δείξαμε καλή θέληση. Θα προσπαθούμε για να βρεθεί λύση. Όμως αν δεν βρεθεί, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε και το σχέδιο Β ή το σχέδιο Γ. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα και το ίδιο περιμένουμε από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, δημιουργώντας -πλέον- ερωτήματα για το περιεχόμενο αυτών των σχεδίων που ανέφερε.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να μοιραστεί το βάρος του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, εμείς δεν θα μείνουμε ποτέ σιωπηλοί, όταν παρέχεται υποστήριξη και όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις κοντά στα σύνορά μας», διεμήνυσε.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του παρουσίασε το παρασκήνιο των συζητήσεων και τις υπαναχωρήσεις της τουρκικής αντιπροσωπείας από τις προφορικές υποσχέσεις που έδινε όταν ήρθε η στιγμή αυτές να αποτυπωθούν και εγγράφως ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αορίστως σε ένα σχέδιο Β ή Γ για το Κυπριακό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top