ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Γιλντιρίμ ζητά την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

τουρκικός τύπος Γιλντιρίμ

Η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα ότι «από την άποψη των ευρωτουρκικών σχέσεων η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να διασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις» προβάλλεται από τον τουρκικό και τον Τουρκοκυπριακό τύπο.

«Το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα για τις δύο χώρες που πρέπει να λυθεί. Θέλω να δηλώσω ότι στο θέμα της λύσης και ο Τσίπρας και εμείς έχουμε θετικές σκέψεις. Η λύση πρέπει να είναι δίκαιη. Από την άποψη των ευρωτουρκικών σχέσεων η λύση πρέπει να διασφαλίσει τις αναγκαίες εγγυήσεις. Και σε αυτό το θέμα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και χρειάζεται να εργαστούμε περισσότερο», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού.

Τα τουρκικά μέσα τονίζουν επίσης τη δήλωση Γιλντιρίμ για τους Τούρκους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα λέγοντας: «Οι πραξικοπηματίες ας μην κάνουν…  πραξικόπημα στις σχέσεις των δύο χωρών». Σχολιάζουν ότι σε αυτό το σημείο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε και τονίζουν ότι αυτό είναι το βασικό θέμα για την Τουρκία. Ταυτόχρονα όμως τονίζεται και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για σεβασμό στις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Θετικά αντικρίζεται το σχόλιο του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι και οι δύο είναι μηχανικοί και άρα μπορούν να βλέπουν με θετικό τρόπο τα ζητήματα.

Της ανταποκρίτριας του Star, Άννας Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top