Η Αίγυπτος ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ τη Λιβύη! ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ για την επίθεση σε κόπτες Χριστιανούς- Επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

«Οι χώρες που χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και οπλίζουν τρομοκράτες δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες»

H αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε «στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη, ως αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση με θύματα χριστιανούς κόπτες. 

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι τα στρατόπεδα των τζιχαντιστών που βομβαρδίστηκαν βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, ενώ σύμφωνα με το Reuters τα πλήγματα που εξαπέλυσε η Αίγυπτος ήταν 6. «Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών» λέει το Reuters.

O Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, πρόεδρος της Αιγύπτου, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, ότι «προτού σας μιλήσω σήμερα, εξαπολύσαμε μια επιδρομή εναντίον ενός εκ των στρατοπέδων όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται». Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, σε ποια ακριβώς περιοχή πραγματοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί. «Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Τέλος, πέταξε και τις…σπόντες του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντάς του ότι «είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε».

Το Reuters μεταδίδει, επιπλέον, ότι ο Σίσι προειδοποίησε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να βομβαρδίζει βάσεις στις οποίες εκπαιδεύονται τρομοκράτες που πλήττουν την Αίγυπτο κι ότι δεν θα λάβει υπόψη του τη χώρα στην οποία η κάθε βάση βρίσκεται, γιατί, όπως είπε, «οι χώρες που χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και οπλίζουν τρομοκράτες δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top