Ο κύκλος της τζιχαντιστικής βίας δεν λέει να κλείσει. Το νέο αιματοκύλισμα σημειώθηκε στην Αίγυπτο, όταν ένοπλοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να πυροβολούν τα δυο λεωφορεία που μετέφεραν κόπτες χριστιανούς στο Μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή.

Συνολικά 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μίνια, τον Εσάμ αλ-Μπεντάιουι.

Αξιωματούχοι της εκκλησίας κάνουν λόγο για 35 νεκρούς.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως λεωφορείο, που μετέφερε τους χριστιανούς Κόπτες σε μια μονή νότια του Καΐρου, δέχθηκε επίθεση από ενόπλους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ομάδα των ενόπλων πλησίασε το λεωφορείο με όχημα που έμοιαζε στρατιωτικό και επέβαιναν σε αυτό τουλάχιστον 8 με 10 άτομα.

Οι Κόπτες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες. Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο. 

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι' αυτές είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.