ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ η Βρετανία με την Αμερική: Δεν έπρεπε να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα του Αμπεντί

Η αποκάλυψη των στοιχείων του κατέστρεψε επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ η Βρετανία με την Αμερική

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, με αφορμή την δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, στο διάγγελμά της η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε πως οι βρετανιές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το όνομα του Σαλμάν Αμπεντί, ωστόσο λόγω των ερευνών που ήταν σε εξέλιξη δεν ήθελαν να το δημοσιοποιήσουν.

Ωστόσο η Αμερική τους… πρόλαβε στη γωνία, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα του 22χρονου δράστη.

«Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, η βρετανική αστυνομία ταυτοποίησε ως δράστη του μακελειού στο Μάντσεστερ τον 23χρονο Σαλμάν Ραμαντάν Αμπεντί, Βρετανό με καταγωγή από τη Λιβύη, γνωστό στις αρχές. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις βρετανικές αρχές».

Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του «σφαγέα», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Βρετανίας.

«Ελπίζω και εύχομαι να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό», δήλωσε ενοχλημένη η υπουργός Εσωτερικών, Άμπερ Ρουντ. 

Μάλιστα όπως ανέφεραν Βρετανοί δημοσιογράφοι, η αποκάλυψη του ονόματος παρέμενε, μέχρι και εκείνη την ώρα ως επτασφράγιστο μυστικό από τις βρετανικές αρχές, διότι η επιχείρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης δεν έδρασε μόνος του, με αποτέλεσμα η αποκάλυψη του ονόματος του Αμπεντί να «καταστρέψει» την επιχείρηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top